Glas Javnosti

"UVEĆAVAMO ZARADE U PROSVETI I ZDRAVSTVU!": Predsednik Vučic o novim ekonomskim merama: Od 1. septembra 5 odsto i još 10 od decembra

Politika
Autor: Glas javnosti

Tokom večerašnjeg obraćanja javnosti iz Palate Srbija, predsednik Srbije Aleksandar Vučić se kako je i najavljeno, dotakao ekonomskih tema i izneo niz mera koje će biti preduzete u narednom periodu.

- MI smo spremali mnogo mera, i ono što je naša najveća briga je stopa rasta sa kojom ćemo ove, a i do polovine sledeće godine da imamo problema, iz mnogo razloga. Deo je uvezenih problema, deo je naših problema. I dalje držimo fiskalnu i monetarnu stabilnost i uspevamo da obezbedimo niži deficit i više novca za građane, kaže predsednik Aleksandar Vučić.

- Doneli smo odluku da posebno uvećamo zarade u prosveti i u još nekim sektorima, istakao je Vučić.

Kako je rekao u predškolskom obrazovanju ima 28.813 ljudi, dok je u osnovnom obrazovanju zaposleno 75.162 ljudi. U srednjem obrazovanju, predsednik je istakao, da imamo 35.957 zaposlenih. U učeničkom standardu 1.514 zaposlenih, a u studentskim domovima 2.416.

- To je ukupno 143.867 zaposlenih i za njih će važiti posebna pravila. Od 1. septembra idemo na povećanje plata 5,5 odsto plus od prvog decembra još 10 odsto. To je kumulativno 16 odsto. Trenutno je prosečna plata 74.000 dinara, izračunajte koliko je to. Bićemo blizu 88.000, što nije ukupna zarada, istakao je predsednik.

Glas javnosti / B02S



SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR