Glas Javnosti

TROJICA LIDERA ODLUČUJU SUDBINU SIRIJE: Erdogan dolazi u Iran, sastaće se sa Putinom, treba li Kurdi da strepe?!

Politika
Autor: Glas javnosti

Sastanak između Raisija, Erdogana i Putina trajaće dva dana, 18. i 19. jula i na njemu će Teheran i Moskva pokušati da ubede Tursku da odustane od nove vojne avanture u Siriji

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan planira da prisustvuje sastanku o situaciji u Siriji u Formatu Astane tokom posete Iranu 18-19. jula i da razgovara sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, saopštio je danas kabinet turskog predsednika.

U okviru posete, sedmi sastanak na najvišem nivou Tursko-iranskog saveta za saradnju biće održan 19. jula, navedeno je u saopštenju koje je preneo TAS S.

Pored bilateralnih pitanja, planirano je da se razgovara i o regionalnim i globalnim pitanjima, saopštila je kancelarija turskog predsednika.
Istog dana predsednik Turske učestvovaće na Sedmom samitu formata Astana kojem će predsedavati predsednik Irana Ebrahim Raisi, a kome će prisustvovati i Vladimir Putin, piše u saopštenju.

Tokom samita, strane će održati političke konsultacije o situaciji u Siriji, borbi protiv terorističkih organizacija koje predstavljaju pretnju za bezbednost regiona, kao što su Kurdistanska radnička partija i Islamska država, postizanju političkog rešenja, humanitarnoj situaciji, problemu dobrovoljnog povratka sirijskih izbeglica, navodi se dalje u saopštenju.

Dodaje se i da Erdogan planira bilateralni susret sa predsednikom Rusije Putinom.

Format Astane je platforma formirana nakon niza sastanaka pripadnika različitih organizacija sirijske opozicije u Nur Sultanu, kazahstanskoj prestonici koja se nakada zvala Astana - prenosi srbijadanas.com.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR