Glas Javnosti

"PREVARENI SMO, POJAČAĆEMO BARIKADE": Poljoprivrednici ljuti nakon sastanka u VLADI - "Kupuju vreme"!

Politika
Autor: Glas javnosti

Policija ih je zaustavljala kod Velike Plane, Požarevca, Smedereva… i naplaćivala kazne za neispravnost vozila i zadržavala. Prenoćili su kod Požarevca.

Prema prvim, nezvaničnim informacijama koje im pristižu od njihovih pregovarača sa Vladom Srbije poljoprivrednici iz Šumadije koji su pet dana protestvovali i blokirali saobraćajnice traktorima apsolutno su nezadovoljni ponuđenim.

Opet smo prevareni, kao i prošle godine i kao uvek. Nije nam ponuđen ni deo onog što smo zahtevali, uprkos lažnim obeċanjima ministarke i premijerke, datih po raznim televizijama“, kaže za srpske medije Milan Miloševiċ iz Rače, jedan od organizatora protesta poljoprivrednika u Šumadiji.

Po njegovim rečima „ovaj predlog vlade nama izgleda ovako“:


Kupujemo vreme i pokušavamo da uklonimo barikade da smanjimo pritisak na nas“, smatra Milošević koji je u kontaktu sa kolegama poljoprivrdnicima ne samo iz Rače Kragujevačke i okoline već i ostalih mesta u Šumadiji.

Apsolutno se sa ponuđenim ne slažemo i pojačaćemo barikade“, tvrdi on.


Poljoprivrednici iz Šumadije protestovali su prethodnih pet dana blokirajući traktorima i mehanizacijom više putnih pravaca u ovom delu Srbije.

Grupa njih iz Rače Kragujevačke, uputila se u četvrtak traktorima za Beograd sa željom da učestvuju na sinoćnjem skupu „Srbija protiv nasilja“. Na auto-putu su im se priključile kolege iz Batočine.


Policija ih je zaustavljala kod Velike Plane, Požarevca, Smedereva… i naplaćivala kazne za neispravnost vozila i zadržavala. Prenoćili su kod Požarevca. Trpeli su, kako kažu velike pritiske od organa bezbednosti: policije, žandarmerije, službenika BIA…

Zaustavljeni u svom odlasku za Beograd, koji je trajao dva dana, sinoć su se vratili u Raču, posle blokade putnog pravca Smederevo – Požarevac u kom su im se priključili i poljoprivrednici iz smederevskog sela Osipaonica.


Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR