Glas Javnosti

"NISTE VI BEOGRAĐANI, VI STE SELJACI!" Bjelogrlić izvređao sve Srbe iz unutrašnjosti!

Politika
Autor: Glas javnosti

Povod za uvrede je bio taj što su građani iz prigradskih naselja glasali mahom za listu "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

Nedavni incident izazvan uvredama upućenim prema građanima prigradskih naselja izazvao je veliku pažnju javnosti. Glumac, reditelj i jedan od kolovođa inicijative "ProGlas", Dragan Bjelogrlić, izneo je skandalozne uvrede na račun stanovnika prigradskih naselja koji su glasali za listu "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

Ove uvrede izazvale su burne reakcije i otvorile pitanje o odnosima između grada i prigradskih naselja.


Bjelogrlić je istakao jasnu podelu između gradskog jezgra poput Novog Beograda, Vračara, Zvezdare, Palilule i Voždovca, gde opozicija ima ubedljivu podršku, i prigradskih opština poput Obrenovca, Lazarevca, Mladenovca, Ovče, Borče, Zemun Polja i Batajnice, gde vlast ima većinu. Ovakva podela ukazuje na jasnu političku polarizaciju između urbanih i prigradskih delova Beograda.


Bjelogrlićeve uvrede su dodatno rasplamsale već postojeće tenzije između različitih delova grada. Nazivanje stanovnika prigradskih naselja "seljacima" koji Beograd vide samo kroz tržne centre subotom, izazvalo je ogorčenje i osudu javnosti. Ovakav govor mržnje dodatno je produbio jaz između urbanih i prigradskih zajednica.

Nakon Bjelogrlićevih uvreda, javnost je burno reagovala, osuđujući ovakav vid diskriminacije i vređanja ljudi na osnovu njihovog mesta stanovanja.

Glas javnosti/R01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR