Glas Javnosti

"NATO DOVODI KOSOVSKE CARINIKE NA SEVER": Pažljivo poslušajte šta je RUSKI AMBASADOR rekao u Beogradu 2011. godine! Sve se OBISTINILO (VIDEO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Ima li Srba u ovoj prostoriji?! - tako je ruski ambasador započeo svoje ljutito izlaganje.

Prvi Forum o bezbednosti, koji je u Beogradu održan 2011. godine i koji je okupio zvaničnike evropskih zemalja i stručnjaka za spoljnu politiku i bezbednost, obeležio je ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Konuzin, koji je u neuobičajeno oštrom tonu kritikovao učesnike zbog odnosa prema Kosovu, a potom demonstrativno napustio salu.

Konuzina je razljutilo to što domaćini, kako je procenio “ne brane interese svoje zemlje u vezi sa Kosovom”:

"Ima li Srba u ovoj prostoriji?!" - tako je ruski ambasador započeo svoje ljutito izlaganje, zgrabivši mikrofon iz publike, te nastavio u povišenom tonu:

"Zbunjen sam. Nato, Kfor i Euleks planiraju da dovedu kosovske carinike na prelaze na severu Kosova i time prekrše svoj madat, a iz publike na tu temu nije postavljeno ni jedno jedino pitanje. Ni jedno jedino pitanje! Brinete li vi za sudbinu svojih sunarodnika? Za nekoliko sati Savet bezbednosti će se baviti ovim problemom, i Rusija će braniti vaše interese! Imam utisak da ne možete manje mariti za to šta se dešava u ovom momentu u vašoj zemlji!"

Nakon 15-minutnog izlaganja u sličnom tonu, Konuzin je upitao učesnike Foruma i publiku može li da nastavi, na šta je dobio gotovo jednoglasan odgovor: "Ne!".

Nakon toga, ljutito je napustio dvoranu u Domu Vojske gde se skup održava pred više stotina domaćih i stranih gostiju.

Srpske interese na Kosovu, po proceni ruskog ambasadora, očigledno nije dovoljno zastupao ni tadašnji predsednik države lično - Boris Tadić, koji je požurio da uveri Zapad kako, po njemu, "Srbija ostaje na evropskom kursu".  


Poslušajte pažljivo Konuzinove reči.

Da li vam zvuče proročki u ovom trenutku?



Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR