Glas Javnosti

MOŽEMO DA PRODAMO DESET PUTA VIŠE PŠENICE NEGO ŠTO PROIZVODIMO: Narod Crne Gore može da RAČUNA na pomoc Srbije, NEĆE BITI GLADNI

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vucić nije želeo da komantariše optužbe premijera Crne Gore Zdravka Kriokapića da je Srbija ucenjivala Crnu Goru da će joj isporučiti hranu ako se pridruži Otvorenom Balkanu, ali je poručio građanima Crne Gore da ne brinu, jer će im Srbija uvek pomoći.

"Da im kažem da ne brinu i da nije važno šta govore njihov predsednik Vlade i predsednik. Bolje bi bilo da imamo bolje odnose. U Crnoj Gori, kad god zatreba mogu da računaju na podršku Srebije i niko neće ostati gladan" - rekao je Vučić.

Rekao je da mi danas možemo da prodamo deset puta više pšenice nego što je proizvodimo i da svakako nismo u panici od crnogorskog tržišta.



"Sve što imamo možemo da prodamo Egiptu, pola od toga Itailji. Oni traže dodatnu količinu, a imaju 65 miliona stanovnika, šta je tu Crna Gora" - rekao je Vučić odgovarajući na tvrdnje iz Crne Gore da se Srbija uplašila da izgubi to tržište nakon najave da će Podgorica nabaviti brašno iz Bugarske.

Predsednik Srbije je istakao da vlast u Srbiji želi da sačuva hranu za Srbiju, jer vidi u kom pravcu idu stvari u svetu. Dodao je kako se potrebe okolnih zemalja za hranom rešavaju u telefonskim razgovorima sa tamošnjim vlastima.



Vučić je naveo da je veliki broj glasova pred izbore izgubio zato što nije dozvolio da se izvozi.

"Da sam dozvolio da se izvozi sve bismo izvezli i ne bismo imali pšenice, kukuruza, ulja. Izgubili smo glasova i glasova, pa se nikome nismo dodvoravali, jer je država suviše ozbiljna stvar" - rekao je Vučić.

Rekao je da iz istog razloga tokom kampanje nije obećavao besplatne vrtiće, pomoć prosvetarima iako je najvaljivano da će to možda biti urađeno, piše Nova.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR