Glas Javnosti

“MI”: Predložena rezolucija o “genocidu” u Srebrenici SATANIZUJE SRBE! Ovo su pitanja za Nemačku i Ruandu

Politika
Autor: Glas javnosti

Eventualnim usvajanjem rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici satanizovali bi se Srbi u Srbiji, Republici Srpskoj i svuda u svetu, upozorili su iz Poslaničke grupe "MI - glas iz naroda, prof. dr Branimir Nestorović".

Predlogom rezolucije koji je podnet Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija traži se da se pozovu sve države da proglase 11. jul za Međunarodni dan sećanja na "genocid" u Srebrenici (u kojem je navodno izgubljeno 8.372 života), da osude njegovo poricanje, da ta tema bude sastavni deo obrazovnih sistema itd, navodi se u saopštenju  Poslaničke grupe "MI - glas iz naroda, prof. dr Branimir Nestorović", koje prenosimo u celini:

“Usvajanjem takve rezolucije bi se satanizovali Srbi u Srbiji, Republici Srpskoj i svuda u svetu, a usvajanje je planirano za 27. april 2024. godine.


Radi navedenog, poslanička grupa "MI - glas iz naroda, prof. dr Branimir Nestorović" zatražila je od nemačkog Bundestaga i od Vlade i od Premijera Ruande razjašnjenja i odgovore na sledeća pitanja:

  1. Da li su Nemačka i Ruanda podnosioci navedenog predloga Generalnoj skupštini - ako jesu da dostave predlog i odluku skupštine ili drugog organa, kojom se odobrava podnošenje tog predloga.
  2. Da li su se Nemačka i Ruanda, poput Nikaragve, pridružile tužbi Južnoafričke Republike, podnetoj Međunarodnom sudu pravde protiv Izraela, u vezi događanja u Gazi?
  3. Da li će Ruanda i Nemačka predložiti i glasati za Međunarodni dan sećanja na zločine učinjene na području Gaze, ako GS UN dobije takav predlog?
  4. Da li će Nemačka tražiti da Generalna skupština UN proglasi dan sećanja na nemački genocid i genocid u Ruandi?
  5. Da li će Ruanda tražiti od GS UN da odredi poseban Međunarodni dan sećanja na genocid i 800.000 masakriranih i ubijenih lica, silovanja, odvođenje i držanje žena kao seksualnih robinja itd?

U upućenom dopisu nemačkom Bundestagu, Vladi i Premijeru Ruande još se navodi:


- da je Nemačka odgovorna za genocid 6, odnosno 27 miliona Evropljana i da je 800.000 građana Ruande masakrirano za samo 100 dana;

- da na spomeniku koji je podignut na centralnoj lokaciji u Berlinu nigde ne piše da je izvršila genocid nad desetinama miliona Evropljana, već navode: "Ovim spomenikom želimo da odamo počast ubijenim žrtvama, želimo da očuvamo uspomenu na nezamislivo dešavanje u nemačkoj istoriji i da opomenemo buduće generacije da više nikad ne taknu ljudska prava, da brane demokratsku državu, da očuvaju jednakost pred zakonom i da se odupru svakoj diktaturi i tiraniji".

- da je Nemačka prekršila sopstveni Ustav i Sporazum 2+4 u NATO agresiji 1999. godine, te se citira pravosnažna presuda nemačkog suda (Amtsgericht Tiergarten 239 Ds 446/99),  koji je utvrdio da je intervencija Bundesvera protiv SRJ od početka bila nedopuštena, "protivna međunarodnom pravu", da je bila samovlasna i da je zabranjena bez obzira da li se vršila iz humanitarnih motiva, da je njome Nemačka prekršila zabranu nasilja iz člana 2. tačke 4 Povelje Ujedinjenih nacija.” – navodi se u saopštenju Poslaničke grupe “MI- glas iz naroda, prof. dr Branimir Nestorović”.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR