Glas Javnosti

“Istorija Srbije prepuna je primera žena heroja”: MINISTAR VUČEVIĆ UGOSTIO DAME ZA 8.MART

Politika
Autor: Glas javnosti / objektiv

Vučević naglasio je da su žene najčvršći oslonac našeg društva i sledbenice slavnih heroina

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević priredio je prijem za pripadnice Ministarstva odbrane i Vojske Srbije povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena.

Čestitajući praznik svim pripadnicama Ministarstva odrane i Vojske Srbije, ministar Vučević naglasio je da su one najčvršći oslonac našeg društva i sledbenice slavnih heroina.

– Istorija Srbije prepuna je istaknutih primera žena heroja, odlučnih da u odbrambenim i oslobodilačkim ratovima, po svaku cenu, doprinesu odbrani otadžbine i slobodi naroda. Teško je rečima opisati značaj dela ovih heroina – ratnika poput Milunke Savić, bolničarki, humanitarnih aktivistkinja i svih ostalih žena koje su svojom žrtvom i ljubavlju prema otadžbini i rodu ispisale najsvetlije stranice naše istorije. Imajući primere ovih podviga pred sobom ali i značaja rodne ravnopravnosti u celini, konstantno radimo na povećanju procenta žena zaposlenih u strukturama Ministarstva odbrane i Vojske Srbije – rekao je ministar odbrane.



Ovaj praznik se obeležava kao sećanje na dan borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca. Kao Međunarodni dan žena, 8. mart zvanično je prihvaćen 1917. godine, dok su Ujedinjene nacije 1975. godinu proglasile za Međunarodnu godinu žena i službeno počele da osmi dan marta obeležavaju kao Dan žena.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR