Glas Javnosti

ПОГИБИЈУ НА ПАНЧЕВАЧКОМ МОСТУ ИЗАЗВАО ВОЗАЧ НЕПОШТУЈУЋИ САОБРАЋАЈНЕ ПРОПИСЕ: Кобно укључење однело животе оца и ћерке


Autor: Глас јавности / НОВОСТИ / од 05.10.2018.

Знаковну сигнализацију није испоштовао возач "југa" који се из Вишњице укључивао на мост. У стравичном судару са "рено меганом", "југо" је слетео с моста, а Мирко (73) и Весна (47) Ранковић су погинули,

ПОГИБИЈА НА ПАНЧЕВЦУНЕЗВАНИЧНИ РЕЗУЛТАТИ ИСТРАГЕ: Кобно укључење однело животе оца и ћерке
В. МИТРИЋ | 05. октобар 2018. 07:54 | Коментара: 0
Знаковну сигнализацију није испоштовао возач "југa" који се из Вишњице укључивао на мост. У стравичном судару са "рено меганом", "југо" је слетео с моста, а Мирко (73) и Весна (47) Ранковић су погинули

ПРЕМА првим резултатима истраге саобраћајне несреће у којој су животе изгубиле две особе, а која се у уторак око 14 часова догодила на Панчевачком мосту, знаковну сигнализацију није испоштовао возач атомобила марке "југо" који се из правца Вишњице укључивао на мост. У стравичном судару са "рено меганом", "југо" је слетео с моста, а Мирко (73) и Весна (47) Ранковић, отац и ћерка, су погинули.


Како незванично сазнајемо, "југо" се на прилазној саобраћајници моста није зауставио, иако је на овом делу пута постављен знак "стоп". Приликом укључења на мост, ударио је у предњи точак "мегана", и од силине ударца одлетео у страну, пробио заштитну банкину и сурвао се са висине од око 17 метара.

Мирко Ранковић је иначе био пензионисани наставник историје, сазнају "Новости". После смрти супруге, већ годинама је живео сам у породичној кући у Љубовији. У Београд је, како смо чули, дошао да посети кћерку Весну и сина Бранка, који такође живи у главном граду. Иначе, Ранковић је до пензије радио у овдашњој основној школи "Петар Враголић".

- Био је миран, повучен и учтив човек, чија је породица била, у свему, смерна, поштена и угледна - кажу комшије Ранковића. 


- Мирко је живео, скоро неприметно. Повремено је возио зеленог "југа". Мада је давно отишао у пензију, словио је за доброг историчара, сјајног педагога и милог човека, и за старе и за младе.

Сретен Цветојевић Цвеле из Љубовије, дугогодишњи командир полиције у том градићу, каже да Ранковиће познаје скоро пуне четири деценије, а једно време су били и комшије. Мирка је последњи пут видео пре неколико дана.

- Обрадовао се кад сам му рекао да са већом групом поштовалаца српске историје путујем на Крф. Замолио ме је да му пренесем утиске када се вратим, али ето, нисам никада стигао. Погинуше и он и његова мезимица - прича Цветојевић. - Био је јако везан за децу, па је ишао код њих кад год је могао.

Ранковићи никад нису ни саобраћајну казну платили, јер су, како сазнајемо, по свему, били савесни, одговорни и пажљиви. За Мирком и његовом кћерком посебно жале у ОШ "Петар Враголић" из које је отишао у пензију, као "сјајан наставник и диван колега и човек".

РАЗРЕДНИ, КОЛЕГА И ПРИЈАТЕЉ

МИРКО је својевремено био разредни старешина Мирослави Крстић, која сада ради у рачуноводству ОШ "Петар Враголић", а касније су постали колеге.

- Чак сам, својевремено чувала Весну, када би Мирко и његова супруга негде отишли - прича Мирослава. - Она је била дивно дете, као и цела породица. Тешко је поднела смрт мајке, која је умрла пре скоро две деценије. Мирко је остао сам са децом и максимално им се посветио. А у школи је био, како се то популарно каже, у свему за "пет плус".

Глас јавности / НОВОСТИ / од 05.10.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR