Glas Javnosti

Počela isplata penzija sa dodatkom od 4.000din

Vesti
Autor: Glas Javnosti

Isplata penzije za mart za penzionere iz kategorije zaposlenih počela je danas, uplatom na tekuće račune u poslovnim bankama i JP Pošta Srbije za isplatu na kućne adrese, saopštio je Ministarstvo za rad.

Uz penzije, svim korisnicima se isplaćuje i jednokratna pomoć od 4.000 dinara.

"Penzija za mart isplaćuje se se u celosti umesto, kao što je to do sada bio slučaj, iz dva dela. Prosečna penzija za korisnike iz kategorije zaposlenih je 29.676 dinara, koja će ovog puta biti uvećana za 4.000 dinara jednokratne pomoći, koju je Vlada Srbije obezbedila za sve penzionere", rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević.

Penzionerima koji primaju penzije na kućnu adresu, poštari će doneti i penzije i jednokratnu pomoć na kućnu adresu.

Takođe, penzionerima koji primaju penzije preko tekućeg računa u poslovnoj banci, a stariji su od 65 godina, u skladu sa Instrukcijom Narodne banke Srbije, u periodu važenja zabrane kretanja banka je dužna da omogući isplatu na osnovu jednokratnog punomoćja koje ovlašćeno lice dostavlja banci za podizanje penzije sa tekućeg računa u prostorijama banke ili isplatom penzije na kućnu adresu korisnika, tako što će korisnik pozvati banku i tražiti gotovinsku dostavu preko Pošte Srbije.

"Država je organizovala da svih 1.439.499 korisnika iz kategorije zaposlenih dobije martovsku penziju i jednokratnu pomoć, kao što je to urađeno pri isplati martovskih penzija i jednokratne pomoći penzionerima iz kategorije samostalnih delatnosti 2. aprila, a poljoprivrednim i vojnim penzionerima 4. aprila", rekao je ministar Ðorđević.

Tanjug

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR