Glas Javnosti

Pacijenti sa Sajma odustali od štrajka glađu

Vesti
Autor: Глас јавности

Grupa od 65 pacijenata smeštenih na Sajmu odustala od štrajka glađu, jer su im lekari jutros oko 9 sati doneli rezultate testiranja koje im je urađeno u petak.

"Pošto su lekari nakon medijskog pritiska ispoštovali dogovor i doneli rezultate, odustali smo od štrajka glađu. Od nas 65, troje je pozitivno na koronavirus. Mi i dalje ostajemo ovde, jer moraju opet da nas testiraju. Rečeno nam je da moramo da imamo dva negativna testa, da bismo mogli da odemo kući", kaže za N1 Saša koji boravi u Sajmu.

Tvrdi da niko od ljudi koji su u Sajam smešteni od 24. marta, još nije dobio rezultate prvog testiranja koje im je tada urađeno.

"Mi i dalje te rezultate ne znamo. Što je strašno. Za to vreme su pojedini rezultati sigurno i izgubljeni, a to testiranje nam niko više ne spominje. Inače, od početka, od kad smo ovde, mnogi nemaju nikakve simptome virusa. Bez obzira na to, svi smo izmešani", tvrdi Saša.

"Nikakvih informacija mi nemamo dokle god ne stupimo u štrajk, jedino eto mi na taj način moramo da dolazimo do nekih informacija, mi smo tek jutros dobili rezultate, kad će biti sledeći, to niko ne spominje, jednostavno nikakv odgovor nemamo uopšte, ovde se nalazim dve nedelje i još većina ljudi, niko nikakav odgovor nema", kaže za N1 Dragan Perišić koji boravi u Sajmu.

"Apsolutno ovde lekari pojma nemaju o tome šta se dešava, niti bilo kakvih informacija mi možemo da dobijemo od njih", dodaje.

Podsetimo, ova grupa, kako tvrde - njih 65, dakle ne svi smešteni u privremenoj bolnici u Sajmu, juče je najavila da će, ukoliko ne dobije rezultate testova, početi danas sa štrajkom glađu.

(Izvor: N1)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR