Glas Javnosti

OVO SU ČEKALI SVI TEORETIČARI ZAVERE: Bivši šef MI6 tvrdi da je koronavirus nastao u laboratoriji!

Vesti
Autor: Glas javnosti

Rasprava o poreklu koronavirusa zauzima sam vrh kada su u pitanju teorije zavere na globalnom nivou, a stav Ričarda Dirlava, bivšeg šefa britanske tajne službe MI6, dodatno će podeliti mišljenja.

On je, naime, istakao da postoji velika verovatnoća da je virus napravljen veštački!

Dirlav je izneo svoje uverenje da je virus koji uzrokuje kovid 19 konstruisan i da je slučajno pobegao iz laboratorija u kineskom gradu Vuhanu, gde su identifikovane prve žrtve, prenosi SkajNjuz.

Njegovo mišljenje je u suprotnosti sa preovlađujućim stavom naučnih stručnjaka, kao i američkih i britanskih obaveštajnih službi da SARS-CoV-2 koronavirus nije stvorio čovek.

Komentari Dirlava dolaze u trenutku kada se tim naučnika Svetske zdravstvene organizacije (SZO) priprema da ove nedelje da otputuje u Kinu kako bi istražio poreklo bolesti koja je ubila više od pola miliona ljudi širom sveta.

- Pristalica sam teorije da je virus potekao sa Instituta Vuhan (za virologiju), rekao je Dirlav, koji je između 1999. i 2004. obavljao funkciju šefa MI6.

- Ne kažem ništa drugo, osim da je to posledica nesreće i da je virus rezultat eksperimenata koji su vršeni u Vuhanu, a koji ne mislim da su posebno pogrešni, rekao je Dirlav.

Ipak, široko prihvaćeno mišljenje naučnika jeste da je novi koronavirus najverovatnije prirodno mutirao.

(Izvor: B92)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR