Glas Javnosti

OVO JE SRBIJA! MEKSIKANAC SNIMIO FILM O NAŠOJ DRŽAVI: Tekilu zamenio rakijom (VIDEO)

Vesti
Autor:

Pošto se 2014. iz poslovnih razloga obreo u Srbiji, Meksikanac Hoze Anđelo Galjegos se ubrzo zaljubio u našu zemlju. Svoju marketinšku agenciju je „preselio“ iz San Franciska u Beograd, tekilu zamenio rakijom, a tortilje sarmom!

Ovaj mladić  je svoje putešestvije pretočio u dokumentarni film „Ovo je Srbija“, kojim, kako kaže, želi da svetu Srbiju predstavi onakvu kakvom je on vidi.

Kada je pre 6 godina dobio radnu ponudu u Beogradu, iako nije imao predstavu šta da očekuje, nije mnogo oklevao, već se uputio iz daleke Kalifornije u nepoznato.

Na snimku koji je Hoze napravio pre polaska u Srbiju se vidi da većina njegovih prijatelja zapravo i ne zna šta je niti gde se nalazi Srbija, mešajući je sa Sirijom…

-Moja porodica i prijatelji su bili mnogo zabrinuti za mene misleći da ću bukvalno umreti u Beogradu, ali više sam verovao kolegama iz Srbije koji su me uveravali da je zemlja sigurna, nasuprot onome što sam čitao na internetu. – kroz živopisan video priča Hoze Anđelo Galjegos.

Našu zemlju je upoznavao korak po korak, najviše družeći se našim ljudima, a kako i sam kaže stekao je prijateljstva za ceo život. Ono čemu se Hoze uvek radovao pri svakom okupljanju jeste “rakija dobrodošlice” koja je bila adekvatna zamena za tekilu.

-Kao nacionalno piće sa 50 procenata alkohola, ovo je zaista jak alkohol. Pravi se u svim kućama po određenom receptu. Duboko je ukorenjena u tradiciju svakog Srbina. U bilo koju posetu da odete, nateraće vas da probate rakiju i svi će vam reći “mi imamo najbolju”. Porodični razgovori uz rakiju su nešto što mi je urezano u sećanje na Srbiju – navodi Galegos.

Ono što takođe Meksikanac pominje jesu impresije o političkom stanju u našoj zemlji. 

-Na moje iznenađenje, tokom izbora u Americi mnogi su bili za to da Tramp pobedi, a to je razumljivo jer narod ne voli Klintonove, koji su učestvovali u bombardovanju. Srbi jednostavno ne žele da prolaze kroz isto i potpuno ih razumem – objašnjava on.

Kakva je Srbija iz očiju jednog Meksikanca, saznajte iz njegovog filma.

(Izvor: Serbian Times)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR