Glas Javnosti

Ove reči su uklesane na ploču kripte u kojoj počiva mitropolit Amfilohije (FOTO)


Autor: Glas javnosti

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije sahranjen je danas u Podgorici. Poslednjem ispraćaju Amfilohija Radovića prisustvovao je imponzantan broj vernika koji su želeli da se poklone senima voljenog mitropolita

Sahrana je održana u Sabornom Hramu Hristovog Vaskrsenja, objektu koji je izgrađen na inicijativu upokojenog Amfilohija Radovića.

Na njegovom grobu, na kamenoj ploči kripte je uklesano:

"Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski egzarh Sveštenog trona Pećkog 1938 - 2020, na tronu mitropolita zetskih crnogorsko-primorskih 1990 - 2020".

Podsetimo, kovčeg sa posmrtnim ostacima arhiepiskopa cetinjskog i mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija dopremljen je juče u Podgoricu gde je bio izložen.

Telo mitropolita bilo je u hramu do sahrane i sve vreme vernici su se opraštali u mimohodu. Služena je Sveta liturgija, koju je predvodio patrijarh srpski Irinej sa više arhijereja SPC i drugih pomesnih crkava, a nakon toga i opelo i sahrana.

Mitropolit je preminuo 30.oktobra u osam sati i 20 minuta posle primanja Svete Tajne Pričešća od posledica korona virusa.

(Glas javnosti)

 

 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR