Glas Javnosti
posta

OTVARA SE NOVA PRIVREMENA BOLNICA: Od ponedeljka u sportskoj dvorani Arene 500 bolničkih kreveta

Vesti
Autor: Glas Javnosti

Od ponedeljka u sportskoj dvorani Areni biće otvorena privremena kovid bolnica koja će imati 500 bolničkih kreveta i sve uslove za prijem obolelih od korona virusa, a od utorka Ortopedska klinika na Banjici biće vraćena u kovid sistem i biće ponovo kovid bolnica, najavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

On je novinarima posle sastanka sa direktorima kovid bolnica u Srbiji rekao da su danas imali analizu i da je tokom noći više od 130 pacijenta zadržano na bolničkom lečenju.

-To znači da se radi o ozbiljnoj kliničkoj slici i da su morali da ostanu na bolničkom lečenju. Svakog dana više od 100 pacijenata primimo na bolničko lečenje i treba obezbediti kapacitete za to- rekao je Lončar.

Tokom vikenda, do ponedeljka, najveći teret što se prijema tiče podneće Zemunska bolnica i njoj će pacijenti moći da se javljaju danas od 14 sati.

Kako je rekao Lončar, ta bolnica imaće kovid prijemni trijažni centar.

Ministar je dodao i da će sledeća bolnica koja će preći u kovid sistem biti bolnica u Požarevcu.

Takođe je rekao da treba napraviti novu reorganizaciju i preraspodeliti ljude da bi sistem funkcionisao. Apelovao je na građane da se pridržavaju svih mera.

(Izvor: Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR