Glas Javnosti

Više od milion domaćinstava je ostvarilo popust na struju: Evo i kako

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

U februaru električnu energiju štedela svaka druga kuća.

Domaćinstva u Srbiji štedela su struju i u februaru. Popust za racionalnu potrošnju električne energije u odnosu na februar u prethodne dve godine ostvarilo je 1,6 miliona domaćinstava, odnosno 49,4 procenta njih smanjilo je potrošnju električne energije za više od 5 procenata.
Najveći popust od 40 procenata na računima za električnu energiju ostvarilo je 22 procenta domaćinstava. Popust od 20 procenata dobilo je 12 procenata domaćinstava.

Umanjenje računa od 25 procenata ostvarilo je skoro 6 procenata domaćinstava, dok je za isti broj domaćinstava obračunat popust od 30 procenata.


Dodatni popust od pet procenata za kupce koji su učešće niže tarife u mesečnom obračunu uvećali za najmanje pet odsto ostvarila su 425.534 domaćinstva odnosno 13 procenata.

Najveće uštede električne energije postignute su u Beogradu, Nišu, Požarevcu, Kragujevcu, Subotici, Somboru, Sremskoj Mitrovici.

Ako se smanji potrošnja električne energije za više od pet odsto, u odnosu na prošlu godinu ili godinu pre nje, svako domaćinstvo dobiće popuste na računima za električnu energiju od 20 do 40 odsto. To je značajno više nego prošle godine kada je tokom grejne sezone oko milion domaćinstava mesečno ostvarivalo uštede i popuste.

Podsetimo, „Elektroprivreda Srbije“ (EPS) saopštila je da je pustila u rad mobilnu aplikaciju „EPS Uvid u račun“, putem koje domaćinstva i mali kupci imaju mogućnost da na mobilnom telefonu, na veoma jednostavan način prate potrošnju električne energije, plate račune, provere mesečne zaduženja i uplate tri godine unazad, kao i da dobiju obaveštenja i ulože prigovor.

Mobilna aplikacija „EPS Uvid u račun“ dostupna je korisnicima na platformama iOS i Android i besplatno se može preuzeti na Google Play i App Store prodavnicama, navode iz EPS-a.

Glas javnost/B10S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR