Glas Javnosti

Opozicija oplela po Plenkoviću: Bio si u Zadru, sad u samoizoaciju!

Vesti
Autor: Glas javnosti

Hrvatski premijer i predsednik HDZ Andrej Plenković našao se na udaru opozicije, koja zahteva od njega da uđe u proces samoizolacije.

Iako je njegov kabinet juče potvrdio da je on negativan na koronavirus, predstavnici pojedinih opozicionih stranaka u Hrvatskoj, zbog izbora koji se održavaju 5. jula, žele da Plenković što pre ode u karantin posle rizične posete teniskom turniru Adria Tour u Zadru.

Predsednik HDZ i aktuelni premijer Andrej Plenković rekao je kako zna da u SDP-u žele da predsednik te stranke Davor Bernardić izbegne predizborno sučeljavanje sa njim, pa ga se zato žele rešiti samoizolacijom, rekavši da “taj film neće gledati”.

Lider SDP-a Davor Bernardić odgovorio je premijeru poručivši mu da treba da ide u samoizolaciju.

- Evidentno je da je premijer bio u kontaktu s Đokovićem, sasvim sigurno bi trebalo da ide u izolaciju. Zašto ne vrede ista pravila za sve u Hrvatskoj? Jedva čekam sučeljavanje, sučeliti se možemo i putem videolinka. Ono će se održati u kakvom god obliku, naveo je Bernardić.

Plenkovića u karantin teraju i predstavnici Domovinskog pokreta koji vodi Miroslav Škoro.

Predstavnici pokreta Hrvoje Zekanović i Damir Biloglav upitali su zbog čega hrvatski premijer, nakon što je zbog koronavirusa prekinut Adria Tour u Zadru kome je prisustvovao, nije u samoizolacij, poručujući da su se takvi donedavno nazivali teroristima.

(Izvor: N1)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR