Glas Javnosti

Zatvor u Zenici promovisan na Tik Toku (VIDEO)

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Profil KPZ Zenica na TikToku ima 1.185 pratilaca i aktivan je od pre tri dana

Od dolaska Surmira Isaka na mesto direktora Kazneno popravnog zavoda Zemica, uvedena je svakodnevna promocija ove ustanove, pa je tako objavljeno kako testira hranu koju jedu zatvorenici, potom je trenirao sa zatvorskim policajcima, a odnedavno se KPZ Zenica promoviše i na TikToku, što je podelilo javnost u BiH.

Profil KPZ Zenica na TikToku ima 1.185 pratilaca i aktivan je od pre tri dana, što je izazvalo veliki broj reakcija korisnika ove mreže.


Dok neki imaju reči hvale za poteze novog direktora, drugi se, pak, pitaju čemu tolika promocija jednog zatvora u kojem kaznu služe osuđenici za teška krivična dela.

U četvrtak je Rusmir Isak imao zajednički ručak sa osuđenicima kako bi, kako se navodi u saopštenju, “lično proverio kvalitet hrane u zatvoru s reputacijom jednog od najpoznatijih na Balkanu i jedinom zatvorenog tipa u FBiH”.

“Ovaj gest naišao je na oduševljene osuđenika, a ovom prilikom direktor Isak uverio se da i ovaj deo Zavoda, baš kao i celokupan zatvor, funkcioniše u najboljem redu. Osim osuđenika, na ovu potpuno novu praksu i pristup u vođenju ovako važne ustanove ostali su fascinirani i zaposleni u KPZ Zenica, koji su pozdravili svakodnevne inovacije direktora Isaka”, navodi se sopćenju.


Isak je, kako se navodi, najavio da će pokrenuti proces javne nabavke nove opreme za teretanu jer je postojeća stara. “Svakoga dana nastojim da posetim svaki pedalj Zavoda, a sve kako bismo detektoval kao nužno za unapređenje.

Veoma je važna fizička sprema naših zatvorskih policajaca. KPZ Zenica ima svoju teretanu gde se oni fizički pripremaju, a ovom prilikom sam se i lično uverio da nema zamerki odnosno da se radi o itekako spremnim policajcima koji mogu odgovoriti svim izazovima”, naveo je Isak.


Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR