Glas Javnosti

Zaplenjen zlatni nakit u vrednosti oko 2,3 miliona evra

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Na Međunarodnom aerodromu Skoplje, carinici su zaplenili više od 43 kilograma zlatnog nakita, što je rekordna količina, a čija je vrednost procenjena na oko 2,3 miliona evra, saopšteno je iz makedonske Uprave carina

Na osnovu prethodnih saznanja i osnovane sumnje lice sa srpskom putnom ispravom, koje je stiglo sinoć redovnim večernjim letom iz Istanbula, upućeno je na detaljan pregled i pregled prtljaga.

U njegovom koferu i ručnom prtljagu otkriven je razni zlatni nakit, uključujući i onaj od belog zlata sa dijamantima i priloženim sertifikatima.


Lice i roba su privremeno zadržani i trenutno se vodi uviđaj, a o slučaju je odmah obavešten dežurni javni tužilac radi sprovođenja daljih istražnih radnji.

"Uprava carina, u okviru svojih prioriteta zaštite društva i bezbednosti građana, snažno je usmerena na borbu protiv kriminala i sprečavanje nelegalne trgovine. U 2022. godini videćemo duplo povećanje broja slučajeva sprečavanja nelegalne trgovine u svim kategorijama u odnosu na 2021. godinu", rekla je direktor Uprave carina Slavica Kutirov,

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR