Glas Javnosti

AMBICIOZNI PLANOVI ZLOČINAČKOG NATO PAKTA: Gradi se najveća vojna baza u Evropi!

Svet
Autor: Glas javnosti

Zlikovački NATO odlučio je da značajno poveća svoje prisustvo u istočnoj Evropi otkako je Rusija započela invaziju na Ukrajinu 22. februara.

U Rumuniji je počela izgradnja najveće baze NATO-a u Evropi,

Reč je o megaprojektu vrednom čak 2,5 milijardi dolara, a velika baza prostiraće se na čak 2.800 hektara. Kako navodi Evronjuz, ovo će zapravo biti proširenje postojeće baze Vazduhoplovstva Rumunije Mihail Kogalniceanu.

Da bi NATO trupe i vojna oprema imali apsolutno sve što im je potrebno, proširiće se i izgraditi nove piste, hangari za avione i helikoptere, veći broj skladišta naoružanja, goriva i sve moguće opreme, a biće izgrađene i nove škole za potrebe samih vojnika i njihovih porodica, vrtića, prodavnica i bolnice.


Pored toga, dve nove evropske članice – Švedska i Finska – pridružile su se ovoj genocidnoj Aijansi u protekle dve godine.



Tako je jedan od deklarisanih ciljeva Moskve i predsednika Putina – potisnuti NATO što dalje od ruskih granica – zapravo propao.

Naime, Rumunija je sused Ukrajine i Moldavije (u kojoj odmetnuta pokrajina Pridnjestrovlje želi da se pripoji Rusiji), dok Finska sa Rusijom deli granicu od čak 1.300 kilometara – pre toga je ukupna granica Rusije sa članicama NATO bila – 125 kilometara.

Glas javnosti/Evronjuz

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Putnik u 19.03.2024 11:35:38 h
     0 
Pa valjda je taj genocidni NATO dovoljno pametan da skladišti sva vojna sredstva na sigurnom recimo u Srbiji a tamo da samo deklarativno ima bazu. Pa kada demokratska humana Rusija u preventivnoj samoodbrani napadne Rumuniju , a tamo iznenađenje, nema NATO baze ali iz Srbije kontra napad.