Glas Javnosti

SMAJLOVIĆ: Rezolucijom o Srebrenici velike sile peru svoju savest

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kristijan Šmit unosi razdor u BiH, i to svesno i namerno radi, ukazuje autorka emisije "Relativizacija" Ljiljana Smajlović.

Usvajanje rezolucija o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN neće doneti ništa dobro BiH, kaže autorka emisije "Relativizacija" Ljiljana Smajlović.

"Srbiju je ovo prepoznala kao svoj vitalni nacionalni interes i ona može biti od pomoći Republici Srpskoj u ovoj stvari", kaže Smajlovićeva.

Prema njenim rečima, ova rezolucija predstavlja pokušaj falsifikovanja prošlosti.


"Ova rezolucija traži da sve zemlje štite u svom obrazovnom sistemu utvrđenje činjenice, a znamo da je Haški tribunal sprovodio duboko selektivnu pravdu i da je u najmanju ruku bio neobjektivan. I to je jedan  od razloga zašto moramo da se protivimo rezoluciji", naglasila je Smajlovićeva.

Ona naglašava da bi i uzdržanost velikog broja zemlja u glasanju bila pobeda Republike Srpske i Srbije.

"Ovom rezolucijom velike sile peru svoju savest. Licemerno je da danas pričamo o Srebrenici, dok u Gazi ginu civili, deca, gotovo svakoga časa. Međutim od tih istih možete čuti da Izrael ima pravo na odbranu", tvrdi Smajlovićeva. 

Ona naglašava da rezolucija o Srebrenici nije jedino što komplikuje situaciju u BiH.


"Pa i Kristijan Šmit unosi razdor u BiH, i to svesno i namerno radi. Imamo nekoga čiji dolazak u Sarajevu predstavlja kršenje međunarodnih propisa i naravno da to komplikuje situaciju. Skandalozno je što uopšte postoji funkcija visokog predstavnika", poručila je Ljiljana Smajlović.

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR