Glas Javnosti

Veliko nevreme pogodilo deo Hrvatske

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Jako nevreme s grmljavinom protutnjalo je severom Hrvatske, veliki pljusak pogodio je Zagreb, dok je u delovima Karlovca padao grad.

Velika količina padavina za kratko vreme izazvala je poplave na brojnim putevima na području Karlovca. Poplavljeni su podvožnjak u Rakovcu i parking u Krležini.

Širom grada su se čule sirene, na terenu su hitne službe.


U podvožnjaku u Rakovcu automobila su zaglavljenih u vodi, a u više delova grada padao je grad. Za sada još uvek nema informacija o šteti.

Na soliteru u Rakovcu vetar je odneo deo krova koji je bio još u izgradnji.

Karlovački vatrogasci primili su oko 20 poziva za intervencije, potvrdio je gradonačelnik Damir Mandić.

„Jaki pljuskovi sa grmljavinom, ponegde i gradom, zahvatili su Karlovac, od 15 do 16 časova. Za samo nekoliko minuta pale su ogromne količine kiše koje su izazvale bujične poplave. Sve dežurne službe su na terenu, pripadnici Štaba civilne zaštite su u stalnoj komunikaciji i koordiniraju aktivnosti. Prema sadašnjim podacima, vatrogasci su primili oko 20 poziva za intervencije zbog poplava u prostorijama, oborenog drveća, zaglavljenih vrata“, napisao je Mandić na Fejsbuku.

Na Borlinu je grom udario u kuću o izbio je požar.

Tokom gašenja požara, došlo je do više eksplozija iz za sada nepoznatog razloga. Jedan je vatrogasac je teško povređen.

„Vatrogasac je teško ozlijeđen i pripremamo njegov transport za Zagreb. Pokušali smo ga prebaciti helikopterom, ali to nije moguće zbog loših vremenskih uvjeta. Vatrogasac ima tešku ozljedu toraksa i životno je ugrožen“, rekla je za Karlovački.hr ravnateljica Bolnice dr. Ivana Kovačić.


52-godišnji vatrogasac u životnoj je opasnosti. Zadobio je tešku ozljedu toraksa nakon udara gelera u lijevu stranu prsnog koša, javlja Nova TV. Hitno je prebačen u KB Dubravu.

Provala oblaka i u Zagorju

Veliko nevreme pogodilo je i Zagorje. Posebno jaka kiša padala je u zabočkom kraju, gde je cela Kolodvorska ulica pod vodom, piše Zagorje internacional.

Nevreme praćeno jakom kišom, grmljavinom, gradom i vetrom u popodnevnim satima tutnjalo je širom karlovačkog kraja. U pojedinim predelima, poput Krnjaka, zabeležen je grad i jak vetar.

Putevi su mokri i klizavi, a kod Oroslavja je već došlo do saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovali automobil i policijsko vozilo.

Državni hidrometeorološki zavod upalio je žuti alarm i upozorio je na grmljavinu.


Glas javnosti/ N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR