Glas Javnosti

UHAPŠEN PREVARANT IZ GRADIŠKE : Dolazio na vrata starih i nudio jeftina drva za ogrev, potom ih pljačkao

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Kako navode iz policije, sumnja se da je D. A. koristio nepažnju oštećenih i pod izgovorom ulazio u unutrašnjost kuće i otuđivao novac koji su oštećeni posedovali

D. A. iz Gradiške uhapšen je u utorak popodne, a zbog sumnje da je počinio više krivičnih dela krađa i prevara.

D. A. se sumnjiči da je, u više navrata, u prepodnevnim časovima dolazio do kuća oštećenih – starih i iznemoglih lica koji žive sami – te se predstavljao kao lice koje može da reši ogrevno drvo po jeftinijoj ceni.

Tom prilikom je, kako se sumnja, od oštećenih zahtevao novac kako bi rešio prevoz ogreva.

Kako navode iz policije, sumnja se da bi D. A. u tim prilikama koristio nepažnju oštećenih i pod izgovorom ulazio u unutrašnjost kuće i otuđivao novac koji su oštećeni posedovali.

“Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Gradišci, a uz saglasnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi gore navedeno lice, kojom prilikom su pronađeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku”, navodi se u saopštnju i dodaje da je pronađen i deo otuđenog novca, koji je vraćen oštećenom licu.

Veruje se da je D. A. ovim krivičnim delima pričinio materijalnu štetu u iznosu od oko 8.000 KM (oko 4.000 evra), a sebi pribavilo protivpravnu imovinsku korist.

Glas javnosti / O10S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR