Glas Javnosti

UČENIK PRETIO ĐACIMA, HAOS POČEO I U CRNOJ GORI: Dva incidenta u školama

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Đaci osmog razreda OŠ "Dušan Korać" u Bijelom Polju poslati su danas kući sa posljednjeg časa nakon pretnji jednog trinaestogodišnjeg učenika đacima svog odjeljenja, nezvanično saznaje Televizija Vijesti, dok je u Baru učenik Srednje stručne škole povređen u tuči na času.

Policija je intervenisala i proverila da li roditelji dečaka imaju oružje, a dečaka su poslali u Cenatr za socijalni rad u Bijelom Polju.

Iz tog Centra nisu rekli na koji način će dalje postupiti u ovom slučaju.


Više izvora bliskih školi istakli su da je pretnjama prethodilo to što je navodno razredni starešina počupao za uši dečaka, nakon poziva jedne nastavnice koja se požalila da se dečak neprimereno ponaša, a što je radio i ranije, navode Vijesti i dodaju da su iz uprave škole demantovali da je došlo do ovog fizičkog kontakta i tvrde da je dečak pretio jer nije hteo da uči.

Ovaj dečak je, inače, prebačen iz druge škole u školu „Dušan Korać“ prošle godine, a ovo mu je već treća škola koju pohađa tokom osnovnog obrazovanja.

Prethodno prebacivanje je usledilo zbog neprimerenog ponašanja, što je Vijestima potvrđeno i u Ministarstvu prosvete.
„Iz tog resora su nam rekli da će se nastava u ovoj školi održavati redovno, s tim da će školski pedagog narednih dana biti na časovima sa dečakom“.


Iz škole su najavili časove odeljenske zajednice i sastanak nastavničkog veća kao i da će iskoristiti sve potrebne mehanizme, kako se ovo više ne bi ponavljalo, navode iz Unsa.

Portparolka bjelopoljskog tužilaštva Danijela Đuković izjavila je za list „Pobjeda“ da su policiji dali nalog i smernice koje radnje bi trebalo da preduzmu s obzirom na to da se radi o 13-godišnjaku.

Ministarstvo prosvete potvrdilo je portalu Radio Televizije Crne Gore da su deca posle incidenta puštena da idu kući. Oni su kazali da će školski psiholog sutra biti prisutan sa dečakom na nastavi, i da je reč o učeniku koji je zbog neprimerenog ponašanja tri puta menjao škole.

Lokalni mediji u Baru javili su da je učenik doveden u Dom zdravlja na dijagnostiku, a ima povrede glave, prenosi N01S.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR