Glas Javnosti

UBIJENE DVE ŽENE: Hrvatska policija objavila detalje 2 krvoprolića u Zagrebu

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Ranjena žena (59) je kasnije od posledica povreda preminula u KBC Zagreb * Druga žena (67) je preminula tokom napada nožem.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović danas je objavio da je muškarac koji je juče u zagrebačkom kvartu Maksimir ispalio hitac iz vatrenog oružja i ubio člana porodice, umro noćas u bolnici. 

“Prema informacijama koje imam od jutros, počinilac je umro u bolnici. Posledica verovatno činjenice da je popio neku tečnost, još ne znam o čemu se radi tačno. Zato nismo govorili da je priveden, već samo da je pod nadzorom policije. Mogu potvrditi da je on sinoć, odnosno u ranim jutarnjim satima preminuo”, izjavio je ministar Božinović.


Sada se o slučaju oglasila i zagrebačka policija:

"Juče, 5. aprila oko 7.25 sati, na Maksimiru, u stanu, sumnja se da je član porodioce 62-godišnjak počinio krivično delo „teško ubistvo ženske osobe“ iz člana 111.a stav 2. Krivičnog zakona na štetu 59-godišnje članice porodice, na način da je prema njoj iz vatrenog oružja ispalio hitac s namerom da ubije.

Mlađi muški član porodice mu je tada u međusobnom guranju oduzeo vatreno oružje i potom istrčao iz stana. Tada se osumnjičeni zatvorio u kuću u koju su policijski službenici nasilno ušli pri čemu su prioritetno iz stana izneli ranjenu ženu koja je odmah prevezena u KBC Zagreb. Osumnjičenog, koji nije postupao po naredbama policijskih službenika, uz upotrebu sredstava prisile su uhapsili i stavili pod nadzor nakon čega je priveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Policija nije imala ranijih postupanja u ovoj porodici, a tokom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je oružje kojim je počinjeno ovo krivično delo osumnjičeni posedovao legalno.

Ranjena članica porodice je naknadno od posledica povreda preminula u KBC Zagreb.

Tokom kriminalističkog istraživanja, s obzirom da se došlo do informacije da je osumnjičeni prethodno popio sredstvo s namerom da sebi oduzme život, prevezen je u KBC Zagreb gde je rano jutros od posledica učinjenog preminuo", navodi policija u saopštenju.


Muškarac koji je izbo ženu uhapšen kod kuće

Zagrebačka policija obavila je kriminalističko istraživanje i objavila detalje ubistva na Srednjacima.

"Sumnja se da je u četvrtak oko 20.50 sati, na Srednjacima, osumnjičeni 35-godišnjak nasilno ušao u stan oštetivši vrata gde se nalazila 67-godišnjakinja koju poznaje. Odmah po ulasku u stan fizički ju je napao i oštrim predmetom, nožem zadao više ubodnih rana po telu od posledica čega je žena preminula dok se on sa sredstvom izvršenja udaljio na adresu stanovanja na području Črnomerca.

Istog je dan pronađen na adresi stanovanja gde je uhapšen i doveden u službene prostorije policije. Sredstvo izvršenja pronađeno je nedaleko od adrese prebivališta osumnjičenog.

Tokom današnjeg dana osumnjičeni je predat pritvorskom nadzorniku dok je krivična prijava podneta Županijskom državnom tužilaštvu u Zagrebu", navode iz policije.


Glas javnosti/ T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR