Glas Javnosti

SAVEZ OPŠTINA ISTOČNE HERCEGOVINE: Ovi izbori su borba za svetinje i opstanak SPC u Crnoj Gori

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Na čelu sa Demokratskom partijom socijalista u Crnoj Gori vlada apsolutistički i totalitaristički režim koji je građanima ove zemlje uskratio osnovna prava na slobodu govora i kretanja, i pokušao da obriše identitet i nacionalnost atakom na Srpsku pravoslavnu crkvu, izjavio je izvršni direktor Saveza opština istočne Hercegovine Luka Petrović.

- Najrigoroznijim mjerama kontrole, represije i medijskog mraka ovaj režim je napravio presedan u istoriji Crne Gore i zato očekujem da će sutra narod masovno izaći na izbore i da će Koalicija za budućnost Crne Gore, na čijem je čelu profesor Zdravko Krivokapić, odnijeti ubjedljivu pobjedu i vratiti mir i jedinstvo našoj bratskoj Crnoj Gori - naglasio je Petrović.

On je dodao i da očekuje da na izbore izađu brojni Crnogorci pravoslavaci koji žive na prostorima Hercegovine i podrže borbu za svetinje i opstanak SPC u Crnoj Gori.

- Hercegovci su među prvima shvatili ozbiljnost situacije u Crnoj Gori i namjere tamošnjih vlasti da zatru korijene pravoslavlja i srpstva na šta su žestoko odgovorili podrškom svojoj braći. Organizovane su litije, molebani, okupljanja i ponositi smo što to nikada nije bila stranačka organizacija, već narodni pokret - naglasio je Petrović.

On je dodao da je ubijeđen da nijedan Trebinjac neće prodati svoj glas DPS-u, jer ih na to obavezuje istorija stara osam vijekova, svijeća i kandilo, što gore na svakom kućnom pragu, pravoslavni preci, časni krst i Sveti Vasilije.

- Hercegovci su odgojeni na temeljima Svetog Save i jedna smo od prvih eparhija koje su formirane u SPC i duh pravoslavlja teče u venama i žilama svih nas. Zato zajedno šaljemo poruku koja treba da stoji i kao opomena generacijama nakon nas - mi smo jedan nedjeljivi, bratski narod, svetovasilijevski i pravoslavni - rekao je Petrović.

On je dodao da ne može sa sigurnošću da tvrdi da li u Hercegovini ima pojedinaca koji mešetare u izbornom procesu, ali da od istražnih organa očekuje da rade svoj posao i, ako takvih ima, da budu kažnjeni i javno demaskirani.

Petrović očekuje da će vlast u Crnoj Gori sutra pokušati na sve načine -zastrašivanjem i zloupotrebom institucija, vojske i policije, da spriječi da volja naroda pobijedi, ali i da će, nakon ubjedljive pobjede Koalicije za budućnost Crne Gore, iste te institucije prihvatiti volju naroda i uspostaviti demokratski sistem u Crnoj Gori.

(Glas javnosti/RTRS)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR