Glas Javnosti

SMANJUJU ZAGAĐENJE VAZDUHA: Ljubljana ograničila kretanje automobila u centru

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Ljubljana je ograničila pristup privatnim vozilima i promovisala pešačke zone, a to pomaže da se smanji zagađenje vazduha i podigne sveobuhvatni kvalitet urbane sredine, rekao je za Demostat savetnik direktora Regionalne razvojne agencije ljubljanske urbane regije Klemen Gostič.

Grad je zaista preduzeo različite korake da se uhvati u koštac sa ekološkim izazovima i zagađenjem. Iako su i dalje potrebna poboljšanja, možemo slobodno da kažemo da se sa većinom problema uspešno borimo primenom odgovarajućih mera, objasnio je Gostič.

On je naveo i da je grad investicijama i unapređenjem infrastrukture javnog transporta ohrabrio građane da koriste automobile, bicikle i druge održive načine transporta.


Višenamenska (objedinjena) karta pod nazivom Urbana u ogromnoj meri je unapredila to korišćenje, a polako se širi i flota zelenih autobusa, precizira Gostič.

Sagovornik Demostata ukazuje i na važnost podizanja svesti i obrazovanja građana o zaštiti životne sredine, ne samo tokom Evropske sedmice mobilnosti, već i generalno sprovodi se niz kampanja podizanja svesti i obrazovnih programa, kako bi se građani informisali o značaju održivih praksi i smanjenju zagađenja.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR