Glas Javnosti

Slovenci nisu "za dom spremni": Tompson ipak neće pevati u Mariboru

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Kontroverzni hrvatski pevač, Marko Perković Tompson, poznat po korišćenju pozdrava "Za dom spremni" u pesmama najverovatnije neće nastupati u Sloveniji u skorije vreme, a koncert koji je trebalo da bude održan u Mariboru otkazan je zbog mera uvedenih radi sprečavanja širenja korona virusa.

Ta odluka doneta je nakon što organizator nije objavio novi datum koncerta u odgovarajućem roku, a nakon odluke slovenačkog Ministarstva unutrašnjih poslova da ukine zabranu koncerta koju je izdala Upravna jedinica Maribor, prenosi STA.

Slovenački list Reporter preneo je izjavu Tompsonovog menadžera koji je rekao da pevač ne može da nastupa u mariboru u ovom trenutku zbog restrikcija uvedenih tokom epidemije, a koje predviđaju zabranu okupljanja više od 200 osoba, a koje su još na snazi.

Kako je rekao menadžer, i Tompson i njegov tim smatraju da Maribor i Slovenija zaslužuju da on održi koncert i tako dokažu da napadi na pevača nisu opravdani.

Za novi koncert moraće da se podnese novi zahtev, za koji je potrebna još jedna procena bezbednosti od strane policije i odobrenje Administrativne jedinice.

Ranija odluka slovenačkog MUP-a da ipak dozvoli održavanje koncerta izazvala je osude javnosti i predstavnika srpske zajednice u Sloveniji.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR