Glas Javnosti

RUSKA AMBASADA U BiH: Gde se izgubilo poštovanje suvereniteta BiH

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Susret Milorada Dodika sa Vladimirom Putinom toliko je razljutio kancelariju EU u Sarajevu da su morali da izdaju saopštenje tim povodom, ali je danas stigao odgovor i ruske diplomatije

Ruska ambasada u Sarajevu odgovorila je na "nervoznu reakciju" predstavništva EU u BiH o poseti predsednika Republike Srpske Milorada Dodika Rusiji Belorusiji, navodeći da je u pitanju ništa drugo nego "ultimatum od strane gospodara (EU) svojem vazalu (BiH)".

"Želimo da pitamo naše evropske kolege: gde se izgubilo poštovanje suverenitetu Bosne i Hercegovine, koje Brisel toliko često naglašava", upitala je ruska ambasada u saopštenju.

Napominje se da se ispostavlja da se svi oni koji čuvaju interes svojih birača i naroda, a koji je u suprotnosti sa postavkama kolektivnog Zapada, automatski se proglašavaju za "agente Kremlja", koji šire "maligni ruski uticaj".

"Vidimo u takvom pristupu neskriveno licemerje, koje svedoči o zaboravu ozloglašenih evropskih vrednosti radi geopolitičkih aspiracija svojeg starijeg partnera – SAD", ukazuje se u saopštenju.




Iz ambasade saopštavaju da je već odavno očigledno da se proces proširenja Evropske unije odvija, ne na osnovu "visokih ideala zapadne civilizacije", nego pod diktatom Vašingtona, koji "fanatično teži usko sebičnom i u isto vreme suludom cilju – da nanese strateški poraz Rusiji".

"Stoga, EU se pretvorila u bezvoljni i pokorni instrument SAD-a, koji bezobzirno podstiče nacistički režim u Kijevu na štetu istinskih težnji naroda Evrope, koji su postali taoci briselske birokratije", zaključuje se.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR