Glas Javnosti

Raspisani predsednički i parlamentarni izbori u Severnoj Makedoniji

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Predsednik Sobranja Severne Makedonije Jovan Mitreski raspisao je predsedničke i parlamentarne izbore, koji će biti održani na proleće.

„Kao što je poznato prvi krug predsedničkih izbora održaće se 24. aprila, dok će drugi krug biti održan zajedno sa parlamentarnim izborima 8. aprila“, rekao je Mitrevski, nakon što je potpisao rešenja za raspisivanje tih izbora.

Istakao je da veruje da će u predstojećem izbornom periodu sve nadležne institucije i svi uključeni subjekti doprineti da izborni proces bude fer i demokratski, „na nivou koji zaslužuje jedna demokratska država, članica NATO i koja ide putem ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji“.


Mitreski je rekao da će rokovi za sedme predsedničke i 11. parlamnetarne izbore u Severnoj Makedoniji početi da teku od dana objavljivanja u Službenom glasniku. Tada bi, prema rečima Mitreskog, trebalo da se sastane Državna izborna komisija, koja će usvojiti rasporede, čime će zvanično započeti izborni proces.

Datumi predstojećih redovnih predsedničkih i parlamentarnih izbora u Severnoj Makedoniji dogovreni su 4. decembra prošle godine, na sastanku lidera parlamentarnih stranaka.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR