Glas Javnosti

PRODUŽILI VAŽENJE ODLUKE: Severna Makedonija zamrzava cene piva, prehrambenih i drugih proizvoda do kraja februara

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Vlada Severne Makedonije odlučila je da do kraja februara produži važenje odluka o zamrzavanju cena određenih osnovnih prehrambenih proizvoda, flaširane vode, sokova i piva.

Kako se navodi u saopštenju vlade Dimitra Kovačevskog, ograničenje cena više prehrambnih proizvoda u trgovini na malo koje važi do 31. januara, produžava se do 29. februara.

Precizira da se to odnosi za određene vrste osnovnih prehrambenih proizvida i to za: pirinač, brašno i druge pekarske proizvode, kekse, napolitanke, testenine, meso i proizvode od mesa, mleko, jaja, sir, kačkavalj i druge mlečne proizvode.


Novom odlukom vlade Severne Makedonije do 29. februara, umesto do 31. januara, ostaju „zamrznute“ i ranije utvrđene cene mineralne negazirane i gazirane vode, pojedinih vrsta gaziranih i negaziranih pića i svetlog piva.

Vlada Severne Makedonije je 19. septembra odlučila da 50 proizvoda u 24 kategorije pekarske, mlečne i mesne industrije pojeftine za najmanje 10 odsto u odnosu na cene koju su imali 1. avgusta i da moraju da se prodaju po toj ceni, a nekoliko dana kasnije spisku su dodati svetlo pivo, negazirana voda i sokovi.

Važenje tih odluka o snižavanju i zamrzavanju cena određenih prehrambenih proizvoda i pića je 27. oktobra produženo do kraja prošle godine, a ;26. decembra do kraja januara ove godine.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR