Glas Javnosti

Pali na lažan oglas: Dali 120.000 evra za Porše koji ne postoji

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Iz Europola pozivaju građane da kupuju onlajn samo od proverenih izvora

Pošto se na pojedinim internet sajtovima često objavljuju oglasi čiji je cilj prevara kupaca, policija upozorava građane da budu oprezniji i da ne nasedaju na povoljne reklame o prodaji automobila. Za 120.000 evra prevarena je jedna pulska firma čiji su vlasnici kupili Porše na onlajn oglasu, ali im skupoceni automobil nikada nije isporučen, pa su shvatili da je oglas lažan i sve prijavili policiji.

Istarska policija u sredu je objavila da kriminalističkom istragom proverava sve okolnosti koje im je prijavila pulska kompanija, apelujući na građane da budu oprezni prilikom kupovine automobila putem interneta kako ne bi postali žrtve prevare.

Kako se navodi, kompanija je  pronašla oglas francuske kompanije za prodaju Poršea na nemačkom sajtu za oglase.


Iz Europola pozivaju građane da kupuju onlajn samo iz proverljivih izvora, odnosno da koriste brendove i prodavnice koje su im poznati ili su već koristili, kao i da provere kako se ocenjuju prodavci od kojih kupuju.

Prilikom kupovine preko interneta, dodaju, ne treba da se šalje novac unapred i, ako je moguće, da kupci prvo zatraže da dobiju kupljenu robu pre plaćanja, da ne šalju novac nikome koga ne poznaju, a posebno da ne šalju brojeve bankovnih kartica, PIN-ove ili druge informacije bilo kome.


Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR