Glas Javnosti

ORGANIZOVAO KRIJUMČARENJE? Direktor Uprave carina Crne Gore nakon saslušanja pušten na slobodu

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Direktor Uprave prihoda i carina Crne Gore Rade Milošević pušten je nakon saslušanja zbog sumnje da je bio u kriminalnom lancu koji je krao i švercovao cigarete koje je država letos zaplenila u Slobodnoj zoni Luke Bar.

Osim šefa UPC, policija je sinoć kasno u Nikšiću i Podgorici privela i nekoliko službenika – članova Komisije za spaljivanje cigareta UPC, ali i dvoje zaposlenih u „Zetatransu“ koji su bili zaduženi za čuvanje oduzetih cigareta zbog sumnje da su bili u organizovanom lancu krađe i krijumčarenja cigareta koje su navodno spaljivane u pećima „Javorka“ i „Željezare“ u Nikšiću.

Službenici Specijalnog policijskog odeljenja su po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva od svih njih uzeli izjave, a radi se na prikupljanju drugih materijalnih dokaza kako bi tužilac doneo odluku protiv koga će se sve biti zvanično pokrenut krivični postupak i za koje krivično delo, objavili su podgorički mediji.


Mediji navode da SDT veruje da u pećima nije spaljen broj paketa koji je objavljen u dokumentima Uprave prihoda i carina, već da je deo oduzete robe završio u krijumčarskom lancu.

Uprava prihoda i carina organizovala je prvo uništavanje zaplenjenih cigareta 30. juna ove godine, u nikšićkoj privatnoj fabrici „Javorak“. U toj tajnoj operaciji, mimo znanja Uprave policije, pred četvoročlanom komisijom UPC uništen je deo, ali nikada nije javno obelodanjeno koliko paketa.

Ta operacija, koju je odobrio Milošević, bila je signal da se moguće nešto sumnjivo događa.


Uprava prihoda i carina organizovali su paljenje 17. avgusta, kada je UPC saopštila da će u pećima koje se nalaze u krugu fabrike „Javorak MB“ u Nikšiću biti uništeno 1.000 paketa cigareta zaplenjenih u slobodnoj zoni Luke Bar.

Poslednje spaljivanje organizovano je u četvrtak u Željezari, kada je Milošević saopštio da će biti uništena roba vredna tri miliona evra na tržištu, a u nabavci blizu milion, prenosi N1.

Tom uništavanju prisustvovali su i premijer Dritan Abazović i ministar bez portfelja Zoran Miljanić.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR