Glas Javnosti

OPSADNO STANJU ZAGREBU: Vlasnik upozorio da je u zapaljenoj garaži eksploziv

Okruženje
Autor: Glas javnosti

U garaži u zagrebačkom naselju Ferenščica, u kojoj je izbio požar, navodno su se nalazile eksplozivne naprave vojnog porekla, zaostale od rata, a vatrogasci nakon gašenja vatre obavljaju hlađenje sa sigurne udaljenosti.

U požaru nema povređenih, a na terenu su pirotehničari kako bi utvrdili navode vlasnika o postojanju eksploziva. Detalji će se znati nakon završenog policijskog uviđaja, potvrdila je ranije danas Hini Policijska uprava zagrebačka. Dojavu građana o požaru Javna vatrogasna postrojba grada Zagreba dobila je u nedelju u 12:40, navode iz JVP-a.

Na teren su izašla četiri vatrogasna vozila te je utvrđeno da se radi o požaru garaže u razbuktaloj fazi uz kuću i da se u garaži nalazi dosta boja i lakova, prenosi portal Telegraf.


Požar je u međuvremenu ugašen. Vatrogasci su od vlasnika saznali da u garaži ima eksploziva te hlađenje vrše sa sigurne udaljenosti i otvaraju deo krova na kući koji je bio zahvaćen plamenom iz garaže.

Kako se navodi u saopštenju, vlasnik ne zna o kakvom se eksplozivu radi, ali su navodno neke eksplozivne naprave vojnog porekla zaostale od rata. Na terenu su službenici policije, koji su pozvali dve ekipe pirotehničara.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR