Glas Javnosti

OLUJA U SLOVENIJI: Udari vetra jači od 100 km na sat prevrtali kamione

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Jaka oluja koja je danas pogodila Sloveniju, prevrtala je kamione na putu kod slovenačkog naselja Podnanosa, a među njima je i kamion kojim je upravljao 61-godišnji muškarac iz Srbije.

Muškarac iz Srbije, na sreću, nije povređen, prenosi portal 24UR.

Nešto kasnije, vetar je, na regionalnom putu kod Manča prevrnulo još jedan kamion u kojem je zarobljen 23-godišnji hrvatski državljanin. Kako je saopšteno iz novogoriške policijske uprave, vatrogasci su mu pomogli da izađe iz vozila, ali je zbog lakših povreda morao biti zbrinut u Domu zdravlja u Ajdovščini.


Na istom mestu, prethodno se prevrnuo strani kombi sa prikolicom kojim je upravljao 45-godišnji vozač, državljanin Rumunije. On i njegov suvozač nisu povređeni.

Najjači udari nevremena u Vipavskoj dolini od jutros su prelazili brzinu i od 100 kilometara na sat. Olujni udar u Podnanosu je tako sredinom jutra dostigao brzinu od 123 kilometra na sat.

Agencija za životnu sredinu Republike Slovenije izdala je narandžasto upozorenje za jugozapad Slovenije upravo zbog jakog vetra.

Primorski autoput između čvorova Kastelec i Kozina prema Ljubljani bude zatvoren za sav saobraćaj. Ograničenja za pojedine grupe vozila važe i u Vipavskoj dolini, gde je i pored zabrane vožnje za ovu grupu vozila nevreme prevrnulo nekoliko kamiona.

Usljed nevremena prevrnuo se i kamion sa prikolicom kojim je upravljao 23-godišnji vozač koji se od naleta prevrnuo na desnu stranu.

Ograničenja u saobraćaju i dalje važe za kamione koji zbog svoje visine imaju još veći rizik da ih prevrnu jaki udari vetra. Sa brzinom kretanja vozila pojačava se i jačina vetra, upozorili su u PU Nova Gorica.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR