Glas Javnosti

ODALI POŠTU STRADALOJ DOKTORKI: Protest u Sarajevu zbog nesreće u kojoj je stradala mlada doktorka

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Veliki broj građana Sarajeva okupio se večeras u Titovoj ulici u Sarajevu, gde su položili cveće i odali poštu doktorki Azri Spahić (26), koja je poginula kada je nju i njene dve prijateljice pokosio automobil kojim je upravljao Armin Berberović. Berberović (26), kako je naknadno utvrđeno, nije imao položen vozački ispit i vozio je iznad ograničenja brzine i sa određenim procentom alkohola u krvi.

On je predat u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, a zbog tog tragičnog događaja danas je vanredno zasedala kantonalna Vlada, koja je usvojila niz preventivnih i represivnih mera, koje bi trebalo da doprinesu bezbednosti u saobraćaju.

Večerašnjem protestu u Titovoj ulici u centru Sarajeva, gde se nesreća dogodila, prisustvovao je veliki broj studenata medicine, kolega i profesora nastradale Alme Spahić.


Na protestu je bio i Amir Agić, otac Selme, koja je pre šest godina sa prijateljicom Editom Malkoč stradala na pešačkom prelazu u blizini Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

Devojke su stradale u saobraćajnoj nesreći kada ih je automobilom usmrtio Sanjin Sejfić, koji je osuđen na 16 godina zatvora.

„Azrinim roditeljima moramo dati podršku, a podrška je i našoj deci… Vidite šta se dešava, ovde nam ubijaju decu. Našu Editu i Selmu idiot je ubio, a i ovde će se ispostaviti da je to isto urađeno“, kazao je Agić.

Protestu se pridružio i Muriz Memić, otac Dženana Memića, koji je pod još nerazjašnjenim okolnostima 8. februara 2016. godine zadobio teške telesne povrede u Velikoj aleji na Ilidži, od kojih je sedam dana kasnije preminuo.


Pred Sudom BiH počelo je ponovljeno suđenje grupi koju Tužilaštvo BiH tereti za njegovu smrt.

Tokom protesta bio je obustavljen saobraćaj u Titovoj ulici, prenosi N01S.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR