Glas Javnosti

NOVI DETALJI HORORA NA KRITU: Stena uletela u hotelsku sobu, Slovenka nastradala, sin preživeo

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Velika stena koja se odlomila sa brda ubrzo posle ponoći otkotrljala se do obalskog hotela na Kritu, uništivši dve sobe. Pritom je poginula 47-godišnja Slovenka, koja je spavala u jednoj od soba, a vatrogasci su iz ruševina uspeli da izvuku povređenog osmogodišnjeg sina.

U slovenačkom Ministarstvu spoljnih poslova MMC-u je potvrđeno da je preminuo slovenački državljanin. Kako su saopštili, slovenačka ambasada u Atini bila je u kontaktu sa suprugom preminule odnosno ocu povređenog deteta i pružiće mu svu pomoć u organizovanju povratka u rodni kraj i transporta posmrtnih ostataka pok.

Klizište u Ierapetri izbilo je nešto posle ponoći, a veliki kamen se kotrljao niz brdo na hotel Markos Studios na plaži Aja Fotija u podnožju brda. Vatrogasci su o incidentu obavešteni oko 0.30 časova, piše Kurir portal.


Kako je za TV Slovenija rekao grčki novinar Petros Nikolau, stena je bila veoma velika i oštetila je dva stana - ne samo stan u kome je boravila slovenačka porodica, već i onaj u susedstvu koji je bio prazan. Spasavanje je bilo veoma obimno, spasioci su došli sa celog Krita, oko 50 sa dvadesetak vozila, dodao je on.

Prema nekim pretpostavkama, lavinu kamenja trebalo je da izazovu obilne kiše proteklih dana, javila je TV Slovenija.

Stena je uništila dve sobe, a urušeni zidovi zatrpali su 47-godišnju Slovenku i njenog osmogodišnjeg sina dok su spavali, prenosi Rojters. Povrede su za nju bile fatalne, ali je posle sat vremena oko 50 vatrogasaca uspelo da izvuče njenog sina ispod ruševina, koji je povređen prevezen u bolnicu, ali je navodno pušten iz bolnice sa lakšim povredama noge.

Rojters je preneo da je turistkinja Slovenka, dok su grčki mediji preneli različite informacije o nacionalnosti i godinama žene. Televizija Slovenija je u Prvom dnevniku javila da su razgovarali sa zaposlenim u hotelu, koji je potvrdio da je preminula Slovenka.


51-godišnji muškarac je spavao u drugoj sobi i nije povređen, saopštila je grčka policija.

Porodica bi danas trebalo da se vrati kući, prenosi Rojters.

Grčki javni emiter ERT takođe je prikazao snimak nekoliko stena iznad zgrade koje bi takođe mogle da se odlome. Predsednik lokalnog udruženja hotelijera Jorgos Vardakis potvrdio je za grčku agenciju ANA da ništa ne ukazuje na mogućnost ovakvog udesa na mestu gde se stena urušila.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR