Glas Javnosti

NASILNA SMRT: Muškarac preminuo u policijskoj stanici

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Muškarac I.A. koji je priveden u Zenici 15. juna ove godine, preminuo u je pritvorskim prostorijama Policijske uprave I. Kako je saopšeno iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, dva dana kasnije izvršena je obdukcija tela u zeničkoj kantonalnoj bolnici po naredbi Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona čime je utvrđeno da je reč o nasilnoj smrti, prenosi N1 Sarajevo.

„Dana 17.06.2024. godine u prosekturi Kantonalne bolnice Zenica po Naredbi Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona od strane dr.Tuco Vedo izvršen je spoljni pregled i obdukcija tela I.A. koji je dana 15.06.2024. godine oko 21.15 sati preminuo u prostoriji za zadržavanje Policijske uprave I. Nakon pregleda i obdukcije tela I.A. doktor Tuco se izjasnio o uzroku smrti i konstatovao da je smrt nasilna. Ova konstatacija je policijske službenike usmerila na prikupljanje dodatnih informacija o okolnostima pod kojim je I.A. zadobio povrede koje su utvrđene prilikom pregleda i obdukcije“, naveli su iz MUP-a ZDK.

Istakli su kako su 18.06.2024. godine u 00.25 sati nakon prikupljenih operativnih saznanja od strane službenika Sektora kriminalističke policije, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona uhapsili S.H. rođen 1979. godine iz Zenice, za koje postoje osnovi sumnje da se može dovesti u vezu sa ovim događajem, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada.


“Nakon kompletiranja dokumentacije osumnjičeni S.H. je dana 18.06.2024. godine uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu predat Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje, zbog osnova sumnje da je počinio krivično delo „Teška telesna povreda“, sa smrtnom posledicom. Policijski službenici Sektora kriminalističke policije sve radnje u vezi sa ovim događajem preduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona“, navode iz MUP-a ZDK.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR