Glas Javnosti

Milorad Dodik: Američki ambasador u BiH pokušava da uruši Dejtonski sporazum

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da američki ambasador u BiH Majkl Marfi lobira za muslimane u BiH i da pokušava da uruši Ustav i Dejtonski sporazum.

„Ta misija se zasniva na činjenici da je on već dugo u Sarajevu i da su jasni pokazatelji o njegovoj političkoj korupciji. Mi samo još ne znamo koliko se to plaća. Kod nas se to zove mito, a kod njih lobističke usluge, koje on čini za muslimane u BiH“, izjavio je Dodik novinarima u Banjaluci.


On je ocenio da sinoćna Marfijeva izjava „vrvi od netačnih podataka i laži“, dodavši da je „uobičajno da Amerikanci, kao što je Marfi, pokušavaju da sebi pribave veći značaj nego što ga imaju“.

„Govori da ja ugrožavam mir, a što nikako ne može da dokaže“, naveo je Dodik.

On je dalje rekao da Marfi često koristi terminologiju „građani BiH“, pokušavajući da uruši osnovnu koncepciju Ustava BiH.


„Ta koncepcija je jasna – BiH je sastavljena od dva entiteta i tri suverena naroda“, naglasio je Dodik.

Marfi je sinoć izjavio da „SAD neće stajati po strani dok Dodik i njegovi politički drugovi pokušavaju pocepati tkivo BiH, destabilizovati zemlju i region i sprečiti napredak BiH prema EU“.


Američki ambasador je ocenio da Dodikove izjave kojima poziva na rušenje državnih granica na Zapadnom Balkanu kako bi se stvorila jedinstvena srpska država, ne samo da destabilizuju BiH, već prete i bezbednosti i stabilnosti regije.

Glas javnosti/D01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR