Glas Javnosti

KRVAVA ZAVADA MEĐU BRAĆOM! USMRTIO brata nakon što je njegovog sina izujedao PAS LUTALICA!

Okruženje
Autor: Glas javnosti

E. B. određeno zadržavanje zbog sumnje da je usmrtio brata. Pre tragedije u Nedakusima umalo koban događaj - sedmogodišnjeg sina sada pokojnog E. B. izujedao pas lutalica.

Napad psa lutalice na maloletnog sina E. B. indirektni je povod za svađu među braćom koja je okončana ubistvom, tvrde sagovornici iz istrage.


Državni tužilac u Bijelom Polju Hasan Lukač odredio je juče zadržavanje do 72 sata E. B, zbog sumnje da je usmrtio brata E. B. Izvori lista kažu da je 1. oktobra pas lutalica povredio dečaka, a da je iste noći kod njegovog strica u posetu došla žena sa psom, što je izrevoltiralo E.B.


Prema tim informacijama, on je negodovao što je njegov brat E.B, nakon za njih traumatičnog događaja, dozvolio gošći da dođe sa psom, što je pokrenulo raspravu… Iz policije su potvrdili da je ranjavanju “prethodila porodična svađa koja je eskalirala”, ali ne i da je povod bio slučaj oko psa.

Dve godine stariji brat E.B, kako je saopšteno iz Uprave policije, kuhinjskim nožem dužine sečiva 20 centimetara, ubo je u brata predelu vrata.

U službu Hitne medicinske pomoći, povređeni je dovezen bez znakova života. Osumnjičenog E.B, patrola Odeljenja bezbednosti Bijelo Polje pronašla je iza zgrade u krugu Bolnice i lišila ga slobode.


“Preduzimajući operativne mere, policijski službenici su došli do saznanja da se radi o E. B. (38) iz Bijelog Polja. Ispred porodične kuće B., u mestu Nedakusi, izvršen je uviđaj, prikupljena su obaveštenja od nekoliko lica, te je policija došla do sumnje da je na pomenutom mestu, nakon kraće rasprave, E. B. (38) iz Bijelog Polja, zadao udarac kuhinjskim nožem, dužine sečiva 20 cm, u predelu desne strane vrata bratu E. B. (37), koji je od zadobijenih povreda preminuo”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Viši državni tužilac Hasan Lukač naložio je obdukciju tela, nakon čega će biti poznat uzrok smrti.

Spasio ga stariji dečak

Nakon povreda od psa lutalice sedmogodišnje dete, kako Vijesti saznaju u Bolnici, je zbrinuto i dobilo serum, a potom upućeno kod hirurga na dalje postupanje.


“Dečak je prekjuče oko 17,20 časova primljen u Hitnu medicinsku pomoć nakon što je zadobio ujedne rane na desnom ramenu sa prednje i zadnje strane, bradi, kao i na desnoj potkolenici, te više ogrebotina. Prema izjavi roditelja i deteta, teže posledice većeg psa lutalice sprečio je stariji dečak koji se našao tu i koji je psa udarao drvenom motkom i oterao ga. U pitanju su pliće rane, sreća je što je drugi dečak sprečio ujede po vratu, što bi moglo da bude fatalno”, saznaju Vijesti iz Hitne medicinske pomoći, gde ga je zbrinuo dr Miloš Šaponjić.


E.B. je trebalo juče da otputuje na privremeni rad u Nemačku. Iza sebe je ostavio troje maloletne dece.

Iz policije su potvrdili “Vijestima” da je ranjavanju prethodila porodična svađa koja je eskalirala…

Zakon im vezao ruke, bijesni pas i dalje na slobodi

Direktor Komunalnog Lim Muradif Grbović kazao je da je besni pas i dalje na slobodi jer nemaju zakonsku mogućnost da ga uklone.

U ogovoru Vijestima je naveo da im nije stigao dopis da je dete napadnuto od strane psa lutalice, ali da nemaju mehanizam da ga uklone psa, zbog nemogućnosti da ga transportuju u beranski azil.


“Taj pas je sigurno i dalje na slobodi, jer mi zakonski nemamo mogućnost da rešimo problem, ukoliko azil u Beranama, sa kojim imamo ugovor, nema kapaciteta da udomi takve pse. Mi imamo opremu da ga uhvatimo ali ga nemamo gde, niti možemo da ga udomimo niti da na bilo koji drugi drugi način rešimo problem. Pre 15 dana sam poslao zvanični dopis Azilu u Beranama, da tražimo smeštaj za određeni broj pasa lutalica, međutim odgovora nije bilo”, kazao je Grbović, podsećajući da su najveći problem u opštini pušteni vlasnički psi, koji su postali agresivni.


Glas javnosti/N01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR