Glas Javnosti

KIŠA NEPRESTANO PADA: Gradovi u Hrvatskoj poplavljeni, meštani strahuju da „najgore tek sledi“

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Kiša koja od sinoć neprestano pada u delovima Hrvatske uzrokovala je prelivanje reke Zrmanje na području grada Obrovca, kao i izlvanje reke Otuče u opštini Gračac, gde su upućeni vatrogasci, pripadnici HGSS-a i druge nadležne službe s čamcima za evakuaciju. Nadležne službe su na terenu , a evakuisani su stanovnici čije su kuće najugroženije. Prihvatni centar za zbrinjavanje evakuisanog stanovništv

Vanredne mere odbrane od poplave proglašene su i u Hrvatskoj Kostajnici zbog višesatnog porasta vodostaja reke Une izazvanog obilnim kišama.

Problema je sve više i u saobraćaju između Hrvatske Kostajnice i Dvora, jer je voda već na kolovozu državnog puta 47.


Saobraćaj kroz Obrovac potpuno je prekinut, ne samo zbog poplave. već i zbog velikog odrona koji je izazavala kiša.

Meštani Obrovca kažu da najgore tek sledi, jer bi se voda mogla sliti iz Gračaca.

„Juče nije bilo nikakve organizacije. Niti alata niti materijala nije bilo, sve je bilo stihijski. Uspeli smo da spisimo jedan određeni deo, ali što to znači? Obrovac je grad gde mi svi životarimo od toga čim se bavimo, a da ovo sada prestane, da se voda odmah povuče, narednih mesec dana niko od nas neće u svoje radnje ući, a kad radiš svaki dan ovde nije baš ekstra bajno. Narednih mesec dana niko neće ovde raditi“, rekao je meštanin koji ima trgovačku radnju u Obrovcu.


Saobraćaj je delom prekinut i kroz Gračac, piše Hina, gde nadležne službe rade na intervencijama i pomažu lokalnom stanovištvu u spasavanju životinja i imovine, prenosi N01S.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR