Glas Javnosti

JEZIVE PRETNJE CRNOGORSKOG FUNKCIONERA SRBIMA: Organizuje "traktorijadu"

Okruženje
Autor: Глас јавности

Proteruje Srbe iz BiH aludirajući da dešavanja tokom „Oluje"

Adnan Muhović, bivši predsednik Skupštine opštine Petnjica i zamenik direktora Centra za profesionalnu rehabilitaciju u Crnoj Gori, pozvao je na proterivanje Srba iz BiH rečima da će im „organizovati traktorijadu“, aludirajući na akciju „Oluja“, prenosi portal IN4S.

Muhović je jedan od najistaknutijih članova Bošnjačke stranke u Crnoj Gori, a „proslavio“ se pre tri godine skandaloznim komentarima o Petru II Petroviću Njegošu koga je nazvao „najvećim krvnikom Bošnjaka i islama“, a za Crnogorce je rekao da su „mali narod“.

Ovog puta „zablistao“ je na društvenim mrežama, preteći progonom srpskog naroda iz BiH, aludirajući da je spreman za novu genocidnu akciju sličnu hrvatskoj „Oluji“.

Potrudio se i da ne bude nikakvih nejasnoća: „Prijetim, evo ja prijetim. Samo li probaju da ruše Bosnu organizovaćemo im traktorijadu za Srbiju“, naveo je ovaj crnogorski državni funkcioner.

Muhović, čija partija godinama daje podršku režimu Mila Đukanovića, i svoju državu Crnu Goru ne štedi. Tako je 2017. izjavio da je njemu: „Bosna država matičnog naroda, a Sarajevo duhovni i kulturni centar… Ja sam panbošnjački orijentisan. Ja prema Podgorici vrlo malo šta osjećam, prema Cetinju ne osjećam ništa. Dakle, kad idem na Cetinje nosim pasoš“, rekao je Muhović tada.

(Izvor: Iskra.co/ssr.org.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR