Glas Javnosti

'OPROSTI PRIJATELJU, GLADAN SAM': Veliki broj migranata tumara BESPUĆIMA VELEBITA!

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Jutrošnja gusta magla i temperatura od 1,4 stepena naterali su očajne migrante da nastave put, pri čemu su mnogi zalutali u bespuća Velebita.Tom prilikom obili su jednu kuću u Gospiću uz put ostavivši izvinjenje vlasniku kuće.

Na staklima razbijenim tokom provale u kuću, pronađeni su tragovi krvi, a na ulaznim vratima izgrebana poruka izvinjenja.

-Oprosti prijatelju, ali ja sam toliko gladan da sam morao provaliti, potičem iz grada Kana- pisalo je.

Još uvek nije utvrđeno šta je ovaj ’uviđavni’ lopov ukrao.

Od jutros neprekidno stižu dojave o brojnim grupama ilegalnih migranata koji su najverovatnije zbog vrlo guste magle zalutali i osvanuli pod Velebitom, navodi Novi list.

Alarmirana je i policija koja se nalazi na potezu od sela Bilaj i Čitluka. Primećeno je nekoliko grupa migranata koji dezorijentisano hodaju na tome terenu.

Prekopane bašte i povremene krađe pilića postali su svakodnevica u mnogim selima u okolici Gospića.

Policija još uvek nadzire teren jer je nepoznato koliko se migranata našlo u ovom delu Like. Mediji nemaju službenih saznanja o ovome, ali društvenim mrežama već kruže mnogi snimci i fotografije grupa. Nadzorna kamera na osamljenoj kući u Čitluku snimila je jednog migranta koji je verovatno bolestan ili toliko iscrpljen da se jedva drži na nogama.

 

(Glas javnosti/b92/Novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR