Glas Javnosti

GRADONAČELNIK PULE koji je zabranio koncert srpskih narodnjaka SLUŠAO HALIDA BEŠLIĆA UZ HARMONIKAŠE: Evo kako se pravdao! (VIDEO)

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Gradonačelnik snimljen pored harmonikaša koji sviraju pesmu Halida Bešlića.

Filip Zoričić, gradonačelnik koji je zabranio koncert Duška Kuliša, Ane Bekute i Dragana Kojića Kebe 25. marta u pulskom Domu sportova, snimljen je u jednom lokalu u Istri na zabavi na kojoj se sluša narodna muzika, prenosi Danas.

„Ja sam to video na internetu. Supruga i ja smo privatno pozvani na 30 godina jednog malog restorana u Puli jer sam bio razredni detetu vlasnika i snimljeno je taman na našem ulasku u objekat“, rekao je Zoričić za Index.

Na snimku se vidi Zoričić i harmonikaši koji sviraju pesmu Halida Bešlića, iznad Tešnja.

Novinar Indexa je pitao Zoričića da li smatra da muzika koja se čuje u videu pripada „muzičkom izrazu koji ne pripada podneblju, mentalitetu i duhu Pule“.

„Nikada se nisam bavio time ko šta sluša u privatnom prostoru. Ovo je privatni prostor i nemam šta da kažem kome“, kaže Zoričić. Rekao je da je ostao na zabavi oko pola sata.

„Pogrešno se ponavlja teza da zabranjujemo koncerte u Puli. Mi kao grad nemamo takvu nadležnost, ali imamo nadležnost i obavezu da promovišemo određene događaje održavajući ih u prostorima u vlasništvu Grada Pule. Izrečeno je mnogo neistina, mnogo gorčine, a sve zato što je neko na prevaru hteo da organizuje nešto na području grada što je potpuno drugačije od onoga što je prvobitno najavio. Kao grad smo reagovali i reagovaćemo kad god se takva situacija ponovi“, zaključio je on.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR