Glas Javnosti

FEJSBUK PREVARA KRUŽI REGIONOM,, PRVA ŽRTVA IZ TREBINJA: Lažni fejsbuk nalog ojadio ga za 18.000 maraka!

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Jedna osoba iz Trebinja prijavila je da je prevarena preko društvenih mreža za 18.000 konvertibilnih maraka, za koje je prevaren sa lažnog fejsbuk profila na ime takozvanih kladioničarskih dojava.

U Policijskoj upravi Trebinje je saopšteno da je oštećeno lice navelo kako je u oktobru prošle godine preko društvene mreže Fejsbuk kontaktiralo profil sa imenom Miloš Maričić gdje su reklamirane kladioničarske dojave.

On je, potom preko pošte, u više navrata, na više različitih imena slao novac prema instrukcijama koje je dobijao, prenosi portal Kurir.


“Nakon što je prijavilac shvatio da je reč o prevari, oni koji su stajali iza navedenog profila su počeli da prete i traže još novca. S obzirom da su pretnje postale ozbiljnije, one su kod prijavioca izazvale osećaj ugroženosti po život i telo”, saopšteno je u Policijskoj upravi Trebinje nakon što su primili prijavu.

U Policiji navode da njihovi službenici, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, preduzimaju sve mere i radnje s ciljem dokumentovanja krivičnog dela Prevara iz člana 230. Кrivičnog zakonika Republike Srpske.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR