Glas Javnosti

EPICENTAR BIO U MORU: Dva snažna zemljotresa u Italiji, treslo se i u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH (VIDEO)

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Dva veoma jaka zemljotresa, nešto posle 7, osetila su se u raznim oblastima regiona Marke, javlja Ansa. Zemljotres koji se osetio u centralnoj Italiji imao je magnitudu od 5,7 stepeni po Rihteru. Italijanski mediji javljaju da je epicentar zemljotresa bio u moru između Ankone i Riminija, a kažu i da se osetio širom zemlje. Treslo se i u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH. Usledila su još dva zemljotresa m

Kako javlja La Repubblica, na području Ankone za sada su prijavljene pukotine u zidovima, a evakuisana je i klinika Villa Igea. Bilo je i izveštaja o blokiranim dizalicama i krhotinama koje su padale.

Mnogi su ljudi u strahu izašli na ulice, prenosi N1.


Na društvenim mrežama korisnici su počeli da objavljuju prve snimke posle zemljotresa.

Italijanski mediji javljaju i da je kod Ankone iz predostrožnosti zaustavljen železnički saobraćaj na jadranskoj pruzi, zbog sumnje na oštećenje šina.

Potres jačine 5,7 osetio se širom Italije, u Rimu, Firenci, Bolonji i severnoj Italiji, ali i u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini.

Korisnici aplikacije EMSC i iz Hrvatske javljaju da se sve treslo, dobar deo njih iz Istre i sa srednjeg Jadrana.

Potres se osetio i uz celu obalu Jadrana.

„Pula, zatresao se krevet“, „Trese u svim smerovima, deset sekundi je trajalo jako podrhtavanje“, samo su neki su od komentara na stranicama EMSC-a.

Italiju je juče pogodio još jedan zemljotres, jačine 4,5 s epicentrom blizu Đenove.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR