Glas Javnosti

Duško Knežević spreman da pruži dokaze o biznisu Mila Đukanovića, ali ne dok je u zatvoru

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Na pitanje da li očekuje izmenu optužnice protiv njega, biznismen je odgovorio potvrdno

Predsednik Atlas grupe, biznismen Duško Knežević, koji je nedavno izručen Crnoj Gori iz Velike Britanije, čiji je takođe državljanin, potvrdio je da je spreman da pruži dokaze i svedoči o svemu što je do sada govorio o poslovima bivšeg predsednika države i lidera DPS Mila Đukanovića, ali ne dok je u zatvoru u Spužu.

Reč je, pre svega, o aferama "Prvi milion" i "Nicija kuća" o kojima je već govorio u javnosti, rekao je Duško Knežević u intervjuu za portal RTCG, uz napomenu da više novih dokaza za sada neće iznositi.

On je ponovo negirao sve optužbe koje mu se stavljaju na teret, između ostalog, za zloupotrebu ovlašćenja u privredi putem podstrekavanja, stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca. Kaže da je reč o optužbama koje je fabrikovao nekadašnji specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, koji je uhapšen krajem aprila i u pritvoru je.

U intervju portalu RTCG, koji je dao preko svog pravnog tima, Knežević je na pitanje da li mu je SDT ponudio status svedoka saradnika rekao da je nekih neposrednih ponuda bilo, ali da ih je odbio. 


"Od ranije je poznat moj stav o tome: ne želim da budem ni svedok saradnik ni zaštićeni svedok! Prihvatanje takvog statusa značilo bi da priznajem krivicu za nepostojeća dela koja mi se stavljaju na teret", jasan je Duško Knežević.

"Očekujem da se izmene sve optužnice koje su fabrikovali Milivoje Katnić i kriminalna hobotnica Mila Đukanovića. Jednostavno, očekujem reviziju svih optužnica i da budu odbačene kao politički motivisane, jednako kako je to uradio Interpol odbacujući poternice protiv mene", kaže Duško Knežević.

Upitan da li je spreman da svedoči o poslovima familije Đukanović, Knežević navodi:

"Za sve ono što sam do sada govorio o poslovima Mila Đukanovića, što sam izneo u javnost – za Prvi milion, Ničiju kuću, spreman sam da pružim dokaze i svedočim o tome, ali ne dok sam u zatvoru u Spužu, i više novih dokaza neću iznositi osim onih što sam već dao".

Rekao je i da snimak "plave torbe" neće objaviti najpre jer se, kako kaže, na njemu pominje jedan od mojih prijatelja, a i vezano je za finansije iz inostranstva koje je Đukanović dobio od jedne zapadne zemlje.

Upitan da li je dobio pretnja otkada je u Crnoj Gori, Duško Knežević potvrđuje i ističe da ih je uvek dobijao u poslednjih pet i po godina, pa čak fizičke napade za vreme boravka u Londonu, zbog čega je dobio zaštitu protivterorističke jedinice Skotland Jarda.

"Na društvenim mrežama stalno mi prete, tako da sam skoro navikao na to. Dok sam ovde u Spužu, ponekad se sa spratova zatvora čuju provokacije i psovke u odbranu Đukanovića", kaže Knežević, koji je uslove u spuškom zatvoru uporedio sa zatvorima u Turskoj.

Ćelije su, kaže, stare, pune pacova, velika nehigijena, neobrazovani stražari koji se trude da budu ljubazni, a neki "Milovi" čak i prosto bezobrazni. 

"Tražio sam da budem premješten u sobu u kojoj je predsednik opštine Budva Milo Božović. Mila Božovića poznajem dugo godina. Nekoliko puta smo se sreli u Londonu, poslednji put kad je predvodio delegaciju Budve koja je predstavljala turističku ponudu na jednoj od najznačajnijih turističkih berzi... Razgovarali smo o projektu Jadranskog sajma, gde je opština Budva jedan od suinvestitora. Uprava za izvršenje krivičnih sankcija odbila je taj moj zahtev o premeštanju, nezvanično, iz bezbednosnih razloga", naveo je Duško Knežević.

Glas javnosti /U01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR