Glas Javnosti

DODIKOVI SARADNICI IZNELI ŠOKANTNE DETALJE: Sprema se atentat na njega

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Dodikovi saradnici izneli zapaljive tvrdnje

Najbliži saradnici predsednika Republike Srpske Milorada Dodika tvrde da se priprema atentat na njega, a jedan od ministara za podstrekivanje tog navodnog plana optužio je američku administraciju.

Tvrdnju da se na Dodika priprema atentat prva je, u programu javnog servisa Televizija RS (RTRS), iznela šefica kluba poslanika njegovog Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u parlamentu BiH Sanja Vulić, poznata po zapaljivim izjavama.


Vulić je tokom sudskog ročišta Dodiku održanom u ponedeljak na Sudu BiH u Sarajevu psovala sudske policajce, sudiju Senu Uzunović i američkog poslanika Majkla Marfija, a sada je kazala kako je za pripremu navodnog atentata saznala iz „izvora američke ambasade“.

Nije pojašnjavala ko zapravo preti, ali je kazala kako su stigle poruke da je „sve spremno za atentat i da imaju oružje“. Uz to tvrdi kako je netko posjekao stabla pred ulazom u kompleks Suda BiH u Sarajevu ne bi li tako potencijalni snajperisti imali čist pogled na Dodika kada bude dolazio na suđenje.

Njene tvrdnje o Dodikovoj ugroženosti potom je ponovio ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac, takođe kadar SNSD-a, a uz to je tvrdio kako SAD podstiču navodne urotnike.


„Možemo reći da napade na predsednika (RS Dodika) i političku represiju vrši američka administracija i to je dodatno pojačano dolaskom pomoćnika američkog državnog sekretara Džejmsa O’Brajana“, izjavio je Košarac pred novinarima u Banjaluci.


Glas javnosti/N07S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR