Glas Javnosti

DODIK: Zapad napada pravoslavlje

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko poznat je po tome što se bori za svoju zemlju i svoj narod, izjavio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Milorad Dodik je istakao da je dužnost predsednika da poštuje mišljenje i volju svog naroda, a ne da se obazire na ličnu udobnost. Zato zapadni pritisci i sankcije ne mogu uticati ni na šta.

"Meni je stalo do mišljenja ljudi sa kojima se svakodnevno srećem, koji su zahvalni na politici koju vodim, a ne do mišljenja nekih birokrata iz Brisela i daleke Amerike, koji nemaju veze sa stvarnošću, koji žive u drugom koordinatnom sistem i ugrožavaju postojanju Republike Srpske. Sličnu situaciju vidimo i kod vas. Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je poznat po tome što se bori za svoju zemlju i svoj narod", rekao je on.

Prema njegovim rečima, ceo pravoslavni svet danas je na meti kolektivnog Zapada. Evropska unija je danas sve više pod kontrolom Sjedinjenih Država, sledi isključivo komande Zapada, nema suverene volje zemalja EU, istakao je predsednik Republike Srpske.

„Ključno pitanje danas su resursi Istoka. Pošto nemaju resurse, Zapad mora da ide na istok da bi preživeo. U Evropi nema nafte, gasa nema ničega osim dominacije SAD. Evropa je devedesetih godina bila sila koja se razvijala, sada je proces krenuo u suprotnom smeru. Nemaju snažne lidere“, istakao je Dodik i dodao da će uskoro da poseti Belorusiju.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR