Glas Javnosti

Dodik: Očekujem dvotrećinsku većinu prilikom usvajanja Deklaracije u parlamentu

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Komentarišući navode pojedinih predstavnika opozicije da se ukida 9. januar, Dodik je rekao da je svaka priča o tome suvišna.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da očekuje dvotrećinsku većinu prilikom usvajanja u Narodnoj skupštini Srpske Deklaracije sa Svesrpskog sabora u Beogradu. On je dodao da bi nakon toga Vlada Srpske trebalo da napravi operativni plan za realizaciju svih tačaka.

"To je jedan od najsveobuhvatnijih i najozbiljnijih političkih dokumenata srpskog naroda u poslednjem veku. To je nešto što je definitivno pokazalo na koji način treba da se krećemo", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci. 

Dodik je rekao da su pojedini predstavnici opozicije u Srpskoj zlonamerno tumačili pojedine odredbe Deklaracije, prenosi Srna.

"Da li će neko biti za ili protiv to nije važno. Pojedini su slagali brojne materijalne činjenice. Republika Srpska je samo pridodala svojim svetkovinama i Dan državnosti, 15. februara, a 9. januar ostaje kao Dan Republike Srpske. On se i do sada tako proslavljao, što piše i u zakonu", naveo je Dodik.

On je pojasnio da Republika Srpska nije imala Dan državnosti i da to nije nikakva zamena, već da je reč samo o dodatnom prazniku sa suštinskim određenjem za Republiku Srpsku. 

"Ponosan sam na to što sam imao priliku da kao predsjednik Republike Srpske budem deo tima koji je napravio ovu deklaraciju i napisao zaključke", istakao je Dodik.


Komentarišući navode pojedinih predstavnika opozicije da se ukida 9. januar, Dodik je rekao da je svaka priča o tome suvišna.

"Konja možeš dovesti pred reku da se napije vode, ali ako neće da pije, džaba si ga dovodio. Tako i za ovo. Uzmite i pročitajte Deklaraciju. Ko je ukinuo nešto? Da bi se nešto ukinulo, mora da se ide pred parlament i da se ukine Zakon o Danu Republike, a to se neće desiti", poručio je Dodik.

Dodao je rekao da laž ne može da bude politika i da će propasti takvi pokušaji, jer takvo delovanje nije održivo. 

"Više sam razočaran zbog onih koji na takav način posmatraju i žele da naprave neku platformu i da već ubeđene protivnike Srpske i vlasti ubede dodatno da je još nešto crno", istakao je Dodik.

Dodik je ukazao da se o nastavku proslave 9. januara govori i u tački 29 Deklaracije usvojene na Svesrpskom saboru.

"Veoma je teško komentarisati laž. Jasno piše da se 9. januar obeležava i niko ga nije ukinuo", naglasio je Dodik.

On je istakao da opozicioni predstavnici u Srpskoj ne razumiju procese i da saopštenja političkim strankama, SDS-u i PDP-u, pišu vlasnici pojedinih medija. 

Glas javnosti /U01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR